Četvrtak, 30/03 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
30/03FC Barcelona vs ALBA BerlinUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 162.50
8 / 10 Ulog
29/03/2023 19:00
Ovo bi trebalo da bude lak posao za ekipu Šarunasa Jasikevičijusa, ali Berlinci su opasni kad su rasterećeni, videlo se to i Vitriji. Meč u Blau grani igra se u četvrtak u 20.30.
Barselona

Ako je neko pomislio da je Barselona u nekoj maloj krizi, posle utakmice sa Partizanom jasno mu je da je to prazna priča. Igrali su Katalonci sjajno, bio je to jedan od njihovih najboljih mečeva u sezoni i slavili su zasluženu pobedu pred 20 hiljada vatrenih navijača domaćih. Onakva atmosfera sigurno je inspirisala i goste, pa su odlično odigrali gotovo svi igrači, a posebno su ubedljivi bili Nikolas Laprovitola, Nikola Mirotić i češki dvojac Veseli - Satoranski. Bila je to treća uzastopna pobeda Barselone u Evroligi i sada oni imaju skor od 21 pobede i 10 poraza i nalaze se na trećem mestu. Pokušaće u preostala tri kola da se makar izjednače sa Olimpijakosom i Realom, ali i da ostanu na ovoj poziciji ništa strašno, imaće prednost domaćeg parketa u četvrtfinalu, a velika je nepoznanica ko će im biti rival u plej-fu. Ni to nije preterano važni jer Barsa pikira titulu šampiona Evrope i mora da eliniše bilo kog rivala koji im zapadne.

Alba

Albatrosi su pretposlednji na tabeli i imaju više pobeda samo od Asvela. Za sada su ih ostavrili 9 i sigurno će pokušati da upišu makar još jednu. U poslednje vreme igrajju baš dobro u Evroligi, valjda je na to uticala i rasterećenost, pa su uspeli da dvve uzastopne utakmice, protiv bajerna u gostima i Efesa u berlinu. Mogli su da po prvi put vežu tri trijumfa, ali su pali u finišu meča u Vitoriji. Dugo je Alba vodila protiv Baskonije, ali su domaći preokrenuli u poslednja tri, četiri minuta. Trener Izrael Gonzales koristi maksimalan roster na svakom meču, nikad ne znate ko će zablistati, pa su protiv efesa odličnu utakmicu odigrali Džejlen Smit i Luk Sikma, dok su protiv Baskonije nabolji bili Maodo Lo i Vecel. Dali su u Vitoriji čak 87 koševa ali ni to nije bilo dovoljno za pobedu.

Predlog

Barsa je veliki favorit u ovoj utakmici iako su u Berlinu u prvom delu sezone jedva isčupali pobedu. Tada je bilo 88:86, ali je Barselona dobila poslednjih 13 utakmica protiv Albe, kada su se ove dve ekipe sastajale u Evroligi. Pitanje je da li će se sastati i naredne sezone, pošto je Albi istekla dvogodišnja licenca. Mnogo poena bilo je u Berlinu, a biće ih i sada u Barseloni. Granica je na 162,5 poena, a za (+) koševe ukupno kvota je 1.89.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.