Petak, 15/10 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
15/10CSKA Moskva vs Crvena ZvezdaUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Manje 153.50
8 / 10 Ulog
14/10/2021 22:06
Zvezda nakon dve uzastopne pobede odlazi rasterećena u Moskvu. Dule sa \'\'Armejcima\'\' igra se u petak u 19 časova.
CSKA

\'\'Armejci\'\' su se već na startu sezone susreli sa velikim problemima. Na prvoj utakmici Evrolige u Milanu protiv Armanija, ponovo se teže povredio srpski centar Nikola Milutinov. Teret pod koševima pao je na pleća odličnog Tornike Šengelije, i on je bio najbolji igrač u 2. i 3. kolu ovog takmičenja. Međutim, pred duel sa Zvezdom stigla je vest da se i on povredio i da je velika verovatnoća da ga neće biti u rosteru protiv Beograđana. CSKA je u međuvremenu doveo Keneta Farida bivšeg igrača iz NBA lige. Ovaj košarkaš je sedam godina nsio dres Denvera, ali je poslednjih par sezona ispao iz fokusa i napasioniranijih pratilaca košarkaških zbivanja. Videćemo hoće li on na parket, a Itudis se najviše uzda u sjajnog Klajburna, koji je uz Šengeliju najzaslužniji za pobede nad Efesom i Zenitom. Recimo da je CSKA ovog leta doveo Alekseja Šveda, očekujući od njega da bude logična zamena za Majka Džejmsa, ali se iskusni ruski košarkaš još nije najbolje snašao u novom dresu i nijednom u tri meča nije dao dvocifren broj poena.

Crvena zvezda

Moramo reći da je Zvezda prva tri kola odigrala iznad očekivanja. Čak i u onom porazu od Fenera bilo je dobro, bar što se odbrane tiče, a najbolju partiju su crveno-beli pružili u Tel Avivu gde su lako izašli na kraj sa Makabijem. Pre dva dana Zvezda se predstavila svojim navijačima u duelu sa Žalgirisom, i posle malo muke, upisala i drugu pobedu na startu sezone. U Moskvi mogu da budu rasterećeni, Radonjić će imati na raspolaganju skoro sve igrače, osim možda Branka Lazića i Vajta, što je veliki plus u odnosu na sam početak kada je van stroja bila skoro polovina tima. Nikola Kalinić se polako pretvara u istinskog vođu ekipe, olje od očekivanog igra i Nejt Volters, a čakju se Davidovac i Dobrić, koji tek ulaze u ritam posle povreda. Nakon odličnog starta malo je popustio Nikola Ivanović, a najveće probleme Zvezda ima na centarskim pozicijama. Ognjen Kuzmić je bio jedini centar, ali je zato zablistao povratnik Luka Mitrović. Čeka se povratak Cirbesa posle korone i dolazak još jednog visokog igrača.

Predlog

Ono što je odlikovalo Zvezdu na startu sezone to je granitna odbrana. S druge strane Moskovljani su uspeli da Efesu ubace 100 poena, ali Turci se baš i nisu pretrgli u defanzivi. Već protiv Zenita CSKA je dao 77 koševa, ali mu je i to bilo dovoljno za trijumf. Bez Šengelije ne znamo ko bi nadoknadio njegovim dvadesetak poena, pa bi to mogao da bude problem, pod uslovom da Gruzijac stvarno ne istrči na parket. Zato se mi odlučujemo na mali broj poena ukupno, a granica je na 153,5 poena. Za manje od ovog broja koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.88.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.