Profesionalni kladioničari su godinama razrađivali razne strategije za klađenje i u današnjem tekstu ćemo vam predočiti razne sisteme i strategije, kao i nekoliko saveta kako da postanete uspešan kladioničar.

Definišite svoje ciljeve

Kao i u svakom poslu, tako je i u klađenju potrebno definisati svoje ciljeve i držati se njih. Ako nemate svoje ciljeve nećete biti toliko uspešni i igraćete više za zabavu. Ukoliko želite biti uspešan kladioničar, važno je da vas nešto podstakne, tako da težite ka dobitku. Glavne ciljeve možete podeliti na manje važne i one važnije.

Izaberite na šta ćete se kladiti

Ne možete biti uspešan mehaničar, savetnik za marketing i vozač u isto vreme. Isto tako, ne možete biti uspešni u klađenju u svim sportovima. Izaberite sport na koji ćete se kladiti, koji ćete pratiti i za koji ćete se specijalizovati. Na taj način ćete biti posvećeni tom sportu, znaćete sve informacije i rezultate iz tog sporta i što je najvažnije, povećavaju vam se šanse za profit.

Igraj sa određenom opkladom

Svaki profesionalni kladioničar unapred određuje novac s kojim planira da se kladi. Zlatno pravilo ove igre jeste da ne igrate sa novcem koji niste spremni da izgubite. Pored određivanja ,,banke” na određeni period, mnogo je važno odrediti uloge na vašim tiketima. Ovim ćete sprečiti moguće velike gubitke na samo jednom tiketu.

Kroz kvote do uspešnog klađenja

Razumevanje kvota može biti ključna stvar u uspešnom klađenju. Decimalne kvote su uglavnom najpopularnija forma kladioničarskih kvota.

Ipak, vi treba da izaberete onu koja ima za vas ima najviše smisla. To je zato što kladioničarske kvote sastavljaju analitičari i svakako je moguće da analitičar ima subjektivno mišljenje.

Ne zaboravite da kvote predstavljajaju šanse za neki ishod, zato trebate dobro razmisliti i možete napraviti veliki profit.

Kada jednom shvatite koncept, nećete imati problema da se kladite.

коефициенти

Verovatnoća i kvote

Kao što smo videli, koeficijenti izražavaju verovatnoću ili šansu za ishod. Ono što je od velike pomoći je da se oni razumeju.

Koeficijenti u procentima se veoma lako izdačunavaju. Primer, 100%  podelimo sa 2,5 i to će nam pokazati da su šanse 40%. Ovo vam može biti od velike pomoći u klađenju.

Naravno, kod izgradnje koeficijenta, analitičar za klađenje ima veliki udeo. Moramo imati na umu da analitičar može napraviti grešku, ne uzevši u obzir sve parametre i da ima nerealni koeficijent.

Povežite se sa drugim kladioničarima

Svaki kladioničar može biti od pomoći, ali njegove informacije uzmite sa rezervom. Važno je razmenjivati informacije o timu, na primjer, koji igrači nedostaju u nekom timu ili da razmenite predloge o tiketu. Na taj način možete razmeniti više savjeta, tipova i možete znatno povećati svoje šanse za profit.

Preporučujemo vam da se pridružite našoj Grupi za kladioničare (OVDE), koja ima više od 1.300 kladioničara za koji svakodnevno razmenjuju mišljenja i tipove mnogih kladioničara

Parametri za uspešno klađenje

Kretanje keficijenata

Veoma je važno pratiti kvote, jer neke kladionice mogu da se igraju sa vama. Ukoliko redovno pratite kladionice, vi ćete biti svesni realnosti koeficijenta koji planirate igrati.

Domaći ili gostujući teren

Povedite računa, timovi koji igraju na domaćem terenu imaju veću šansu da pobede. Naravno, logično je da pobedi favorit, ali zapazite i gde se igra, jer ima razlike u odnosu na domaće i gostujuće mečeve.

Ne igrajte na timove za koje navijate

U redu je da volite neke timove, ali imajte realnu predstavu za to da li taj tim ima šansu da pobedi. Ipak, klađenje treba da gledate u realnom životu, jer igrate za profit. Klađenje na vaš omiljeni tim i nije baš dobar način da se kladite.

Raspored utakmica

Da li je tim umoran, igra važnu ulogu u tome ko će biti pobednik. Različiti sportovi se igraju u različitim rasporedima i učestalošću utakmica. Neke se igraju mnogo češće, čak nekoliko mečeva u nedelju dana, a neke vrlo retko. To može direktno uticati na koeficijente.