Svaki igrač će vam u razgovoru priznati da je tokom svoje “karijere” makar jednom isprobao neku strategiju za klađenje. Nekada one donose rezultat, nekada ne. Najvažnija stvar kod sportskog klađenja je da morate dugoročno da koristite sistem za klađenje koji ste odabrali, a ne da odustanete posle prvog gubitka novca.

Iskusni igrači koriste strategije za klađenje čak i kada gube novac svesni su rizika i da on nije isključen u ovakvoj vrsti kockanja.

Postoje različite strategije klađenja koje imaju cilj da igrači na kraju zarade novac. Ako ste se do sada kladili onda znate da vam ni najbolja strategija ne garantuje da ćete 100% imati profit i da se niko nije preko noći obogatio od klađenja, pa tako nećete ni vi. Ali strategija će vam pomoći da racinalno koristite novac koji ste odredili za sportsko klađenje.

Iskusniji igrači su svesni da ne može svaka opklada da bude dobitna i da je gubitak novca u nekom momentu neizbežan. Ipak, kluč za uspešno klađenje je da ostanete dosledni kada se odlučite za neku strategiju pa zato pažljivo analizirajte pre neko što počnete sa primenom.

Skupljanje informacija

Ova strategija klađenja zasniva se na informacijama koje skupljate za klađenje u vezi sa trenutnim informacijama u vezi saklubom ili ligom na koju se kladite.

Da li je tim identičan u odnosu na prethodnu sezonu ili je napravio neke promene? Da i je angažovan dobar ili loš trener? Ima li povreda važnih igrača? Da li se tim pojačao nekim dobrim igračem koji može da doprinese pobedi?

Nabrojali samo samo nekoliko primera koje možete da koristite kada su u pitnaju jasne informacije za to da li je tim spreman i da li ima šansu da trijumfuje. Dobijanje informacija direktno iz kluba, takozvane insajderske informacije, mogu mnogo da vam pomognu pri tipovanju.

Specijalizujte se za jedan sport

Kladioničari koji se specijalizuju za samo jedan sport su među uspešnijim igračima. Razlog tome je što ne gube vreme na alaizi drugih sportova već su skoncentrisani na ono što im ide od ruke pa tako svaki slobodan momenat mogu da koriste da prošire svoje znanje u vezi sa onim što ih interesuje najviše.

Ako ozbiljno razmislite o primeni ovog specifičnog sistema za klađenje verovatno ćete poželeti da probate i da ostanete skoncentrisani na samo jedan sport.

strategi

Strategija za klađenje na više od 0,5 golova

Ova strategija je kao stvorena za početnike. Rizik je veoma mali jer opklada da će na utakmici biti postignuto više od 0,5 golova je gubitna samo ako se meč završi rezultatom 0:0.

Većina strategija za klađenje zasnovano je na statistici što je slučaj i sa ovim načinom. Kada posmatrate statistike obratite pažnju na sledeće kategorije: dve ekipe bi trebalo da imaju u proseku više od jednog gola po meču, obe ekipe ne bi smele da imaju više od 30% remija i nemojte da se kladite na prijateljske mečeve.

Sve navedeno ne znači da ćete izbeći da se neka od utakmica koju ste odabrali završi rezultatom 0:0, ali ćete smanjiti rizik da ih “pogađate” u serijama.

Uvek možete vašu kompletnu sumu da uložite na jednu utakmicu i da se nadate da će vaših 100 evra postati 1.000 evra, ali to nije pametna strategija, naprotiv, veoma je glupa.

Klađenje na razliku u kvotama

Ova strategija klađenja je dosta poznata i mnogo igrača je koristi. Zadovoljni su svojom dnevnom zaradom koliko god da je ona jer su uvek u plusu. Strategija se sastoji u tome da pronađete najveće kvote za na primer igru na golove over/under.

Primer:

Jedna kladionica u svojoj ponudi ima kvotu 2,05 da će na određenom meču pasti tri ili više golova, dok konkurentska kladionica daje 2,05 kvotu da će biti 0-2 na istom tom meču. U tom slučaju ako uoložite na primer po 100 evra na obe opcije na kraju utakmice ćete u svakom slučaju imati pet evra profita. Nekome to možda izgleda malo, ali ako su vaši ulozi veći i profit samim tim progresivno raste, a pored toga ne postoji način da izgubite novac.