Šta znači sistem tri od četiri? Ako stavite oznaku 3/4 na tiketu onda naglašavate da želite da pogodite najmanje tri od četiri para koje ste stavili na listić. Praktično, umesto jedan veliki tiket odigrali ste četiri mala sa po tri para.

Ovi “mali tiketi” se zovu kombinacije, stručno rečeno tiket 3/4 ima četiri kombinacije. Ako je na primer vaš ulog 10 evra on je podeljen na četiri jednaka dela od po 2,5 evra o kombinaciji. Ako pogodite sva četiri para sa tiketa to znači da su vam dobitne sve četiri kombinacije. Smanjili ste maksimalni mogući dobitak, ali ste povećali šansu za naplatu.

Sistemski tiket je kladioničarska igra koja vam daje mogućnost da imate dobitak čak i kada ne pogodite sve parove na tiketu. Sa sistemima ste zapravo zaštićeni u slučaju da se desi neko iznenađenje.

Iznos i broj dobitnih kombinacija zavisi od uloga i koliko ste parova pogodili na tiketu, vrednosti kvota, ali najviše od vrste sistema koji ste izabrali.

Osnovni sistemi koji se koriste u klađenju su puni i skraćeni sistemi.

sistemi

Pun sistem

Pun sistem uključuje sve moguće kombinacije sa određenim brojem parova na tiketu. Ovaj sistem ne koristi mnogo kladioničara zbog njegove složene strukture.

Primer punog sistema

Primer za pun sistem sa pet parova uključuje sledeće kombinacije: 1/5, 2/5, 3/5, 4/5 i 5/5 što u zbiru daje ukupno 31 kombinaciju.

Skraćeni sistem

Skraćeni sistem podrazumeva samo određeni broj kombinacija iz verzije za pun sistem. Skraćeni sistem je veoma zastupljen među kladioničarima. Uz pomoć ovog sistema možete do dobitka čak i u slučaju da ne pogodite sve mečeve sa tiketa. Kao što smo već napisali na ovaj mačin se drastično smanjuje maksimalan dobitak, ali se prilično povećava šansa za naplatu.

Primer skraćenog sistema

Primer za skraćeni sistem sa pet parova na tiketu 3/5. U prevodu ovo znači da pretpostavljate da ćete pogoditi najmanje tri od pet parova sa tiketa, ali istovremeno eliminišete veliki broj kombinacija koji se nalazi u punom sistemu.

Sistemi koji dozvoljavaju jedan promašaj na tiketu (2/3, 3/4, 4/5, 5/6…)

Ovaj sistem se najčešće koristi kada želite da se osigurate od gubitka kada igrate parove sa malim kvotama. Dobitak može da se ostvari sa kvotama od 1,35 do 1,60. Ovaj sistem koriste igrači koji igra za veliki novac pa se na ovaj način štite od jednog kiksa.

Sistemi koji dozvoljavaju dva promašaja na tiketu (2/4, 3/5, 4/6, 5/7…)

Sistem za dva promašaja vam daje šansu za dobitak čak i kada ne pogodite dva od ukupnog broja postavljenih parova na tiket. Za ovaj stitem, da bi bio isplativ koriste se kvote od 1,70 do 2,00. Možda je najbolje da igrate 4/6 ili 6/8 sa kvotama 1,85 pošto postoji mogućnost zarade od 100-200% od uloženog novca.

Sistemi koji dozvoljavaju tri promašaja na tiketu (2/5, 3/6, 4/7…)

U ovom sistemu možete na primer da pogodite samo dva od pet postavljenih parova u da imate dobitak. Za ovaj sistem su vam potrebne kvote od 1,80 do 2,10 i najčešće se koristi za igru na golove, na primer 0-2 ili 3+.

Sistemi koji dozvoljavaju četiri promašaja po tiketu (2/6, 3/7, 4/8…)

U ovom sistemu možete da imate dobitak čak i u slučaju da promašite četiri para na tiketu, ali uz visoke kvote koje moraju da budu veće od 2,50. U ovom sistemu igrači uglavnom igraju poluvreme/kraj, tačan rezultat i slične igre.

Fiksni ulog

Karakteristično za ovaj sistem je u tome što je ulog unapred određen nezavisno od vrednosti kvota. Ovaj sistem je namenjen za igrače kojima je klađenje hobi i ne streme visokim dobicima. Ako očekujete veliki zaradu ne počinjite da igrate ovaj sistem jer je razočarenje neizbežno.

sistemi

Kako se igra fiksni ulog?

Sistem je vrlo jednostavan. Dovoljno je da na početku odredite visinu sume koju želite da uložite. Uvek imajte u vidu da se kladite za onoliko novca koliko ste spremni da izgubite odnosno onoliko koliko vam neće napraviti veliku razliku na bankovnom računu.

Primer sistema sa fiksnim ulogom

  • Ulog 10 evra na tiket sa kvotom 2,00 = 20 evra dobitan
  • Ulog 10 evra na tiket sa kvotom 3,00 = 30 evra dobitan
  • Ulog 10 evra na tiket sa kvotom 2,00 = 20 evra promašaj
  • Ulog 10 evra na tiket sa kvotom 3,00 = 30 evra dobitan

Prednosti sistema sa fiksnim ulogom

Prednost je u tome što je jednostavan i sistem sa najmanjim rizikom jer u svakom trenutku se kladite sa onoliko novca koliko ste sami odredili za razliku od ostalih sistema gde je potrebno da uvećavate ulog, a zbog toga mogu da trpe vaše finansije.

Nedostaci sistema sa fiksnim ulogom

Nedostatak je u tome što vaš ukupan profit isključivo zavisi od pogođenih kvota.