Online klađenje počelo je 1996. godine i na početku je bilo na veoma niskom nivou. Dešavalo se da pojedine kladionice prime uplate, neisplate tikete i preko noći se zatvore. Danas više to nije tako, online kladionice su legalne i regularne. Neke od njih su čak i na berzi. Ovo je dobro jer znate s kim imate posla. Online klađenje i kockanje su bezbedan i jednostavan proces.

Korisnički račun možete da otvorite za svega nekoliko minuta i veoma brzo možete da počnete da se kladite. Veliki broj najvećih kladionica odavno je prisutno i na ovim prostorima, a veliki broj sajtova prveden je na makar jedan jezik država sa prostora bivše Jugoslavije. Za sve početnike ili one koji ne znaju nijedan strani jezik prevedeni interfejs u velikoj meri olakšava upotrebu i snalaženje.

Online klađenje

Način na koji fukcioniše online klađenje

Način na koji fukcioniše online klađenje je sledeći – najpre morate da otvorite nalog u nekoj kladionici, potom da uplatite određenu sumu novca od koje možete da uplaćujete tikete. Na isti način se vrši isplata.

  • Kladionica
  • Internet nalog
  • Bankarski račun

Uplate i isplate možete da vršite direktno kod online kladionica, ali je proces sa online nalogom mnogo lakši.

Otvaranje računa i registracija

Ako želite da počnete da se kladite na internetu prvo što je potrebno je da otvorite račun i da se registrujete. Ovaj proces je besplatan i jednostavan. Jedini uslov koji bi trebalo da ispunite je da ste punoletni. Za registraciju je potrebno da unesete osnovne podatke. Zatim ćete u većini slučajeva dobiti e-mail u kom je potrebno da potvrdite podatke koje ste dali prilikom registracije.

Jedino što preostaje da vaše klađenje bude uspešno je da se pojave finansijska sredstva na vašem računu. Neke kladionice će pre isplate zahtevati od vas još neke podatke poput broja pasoša ili lične karte, telefonsku potvrdu ili slično. Sve kladionice nude različite načine za upatu i isplatu sredstava. Opisaćemo vam načine koji su dostupni kako bi vam olakšali snalaženje.

Načini za online uplatu

Kao što smo već napisali postoji veliki broj načina za online uplatu i isplatu u nastavku ćemo dati i nešto više detalja.

Skrill – Moneybookers

Ovo je internet račun (e-novčanik) koji je bezbedan i jedno je od najčešćih rešenja za internet klađenje. Skrill – Moneybookers je preporuka od nas za vas zato što nudi odlične transfere novca. Sa ovim računom možete da plaćate i da primate novac, ali i da kupujete na internetu. Da bi nekome poslali novac potrebno je da unesete e-mail adresu primaoca i iznos koji šaljete. Veliki broj kladionica i kazina  (gotovo svi) podržavaj ovaj način transfera novca.

Uplate i isplate na vašem kladioničarskom računu putem Skrill su momentalni i nije potrebno da se čeka bilo kakav proces uplate. Takođe, nudi i opciju da imate uvid u kompletan iznos bez obzira da li imate račune u više kladionica. Zbog toga možete da imate račune u više kladionice i da upoređivanjem kvota igrate tamo gde vam najviše odgovara. Većina velikih kladionica za transfer novca ne uzima proviziju.

Neteller

Neteller je sličan Skrill-u i takođe je pouzdan i lak za upotrebu. Da biste nekome poslali novac potrebno je da unesete e-mail adresu i iznos koji želite da pošaljete. Gotovo sve veće kladionice podržavaju uplatu putem Neteller-a. Uplatu na Neteller možete da obavite putem platnih kartica (MasterCard, VISA) ili putem bankarskog transfera, pa čak i bitcoin-ima. Provizija za uplatu platnom karticom je od 1,9 do 4,95%, a za bitcoin 1%.

Prednost u odnosu na Skrill je što Neteller ima daleko veće limite i dostupnost za kartice igrača iz Evropske unije. Kartice su povezane sa vašim Neteller online računom sa kojim možete da kupujete i plaćate u prodavnicama.

EcoPayz

Ovo je još jedan načiin za online plaćanje, sličan Skrill-u i Neteller-u. Uplate možete da izvršite platnim karticama, bankarskim transferom i na druge načine. Provizija za uplatu platnom karticom je 2,9%, dok ne postoji provizija za bankarske transfere. Za prenos novca bliskoj rodbini EcoPayz ne naplaćuje proviziju. Ovo je odličan način za plaćanje jer ima podršku i za zemlje van Evropske unije. Prenodst je i u tome što svoj novac možete da čuvate u preko 50 različitih valuta, a takođe možete da imate i tri različita računa na EcoPayz.

Bankarski transfer

Ovo je još jedan način za uplatu novca. Da biste mogli da izbvršite bankarski prenos morate da imate devizni račun. Pre nego što deponujete novac na online kladionicu potrebno je da upišete sledećće podatke – adresa, ime, banka, SWIFT ili IBAN kod. Ove podatke ćete dobiti od kladionice kada odaberete da vaša uplata bude na ovaj način i potrebno je da ih predate u banku kako biste izvršili uplatu.