Čim otvorite nalog na online kladionici možete da položite svoj depozit i igra može da počne. U ovom članku ćemo pokušati da vam objasnimo načine koje možete da koristite za plažanje i koji su prihvaćeni od gotovo svih online kladionica.

Kao najjednostavniji načine izdvajamo kreditne i debitne kartice, potom e-novčanike i vrednosne kartice.

U prilogu je lista najosnovnijih načina koji su prihvaćeni od 99% online kladionica i istu ćemo podeliti na tri grupe – kreditne i debitne kartice, e-novčanike i posebne načine za uplatu sredstava.

Kreditne i debitne kartice

 • Laser
 • Maestro
 • MasterCard
 • Solo
 • Switch
 • Visa
 • Visa Debit
 • Visa Delta
 • Visa Electron

E-novčanici

Posebni načini za uplatu sredstava:

 • Apple Pay
 • Bank Wire
 • Cheque
 • Fast Bank Transfer
 • PaySafeCard
 • Poli
 • UKash
 • Usemybank

Najlakše opcije za uplatu sredstava

Postoji mnogo načina za uplatu sredstava na kladioničarski račun, a mi ćemo vam predstaviti najlakše opcije za to. Iz naše prakse lideri jednostavnosti su kreditne i debitne kartice odnosno Visa i MasterCard, potom slede Skrill, Neteller i PayPal.

Visa/MasterCard

Ako ste odlučili da novac uplatite putem kreditne ili debitne kartice Visa ili Master onda ste odabrali najjednostavniji način za uplatu sredstava na online kladionicu. Ovaj način uplate se karakteriše kao “instant uplata”, odnosno istog momenta novac će vam biti dostupan na vašem računu za klađenje. Prednost ovakvog načina uplate je u tome što je provizija najmanja moguća ili u većini slučajeva je uopšte nema. Kada je u pitanju sigurnost budite uvereni da sve kaldionice koriste razne sisteme bezbednosti kako bi osigurali bi obezbedili vaše kartice pa zato nema potrebe da brinete da i će moćda vaši podaci biti zloupotrebljeni.

uplata

Korišćenje Visa ili MasterCard kartice za online klađenje je identično kao kada kupujete na internetu. Unosite korisničko ime, 16-cifreni broj, datum isteka kartice i CVV ili CVC kod. Potom odaberete sumu za uplatu i kliknete da potvrdite ako je sve u redu. Posle samo nekoliko sekundi vaš novac će vam biti dostupan za klađenje.

Kada se radi o povlaćenju sredstava na vašu karticu takođe je vrlo jednostavan proces. Novac ćete dobiti u roku od dva do pet dana od momenta kada odlučite da povučete novac sa kladioničarskog računa.

Budite pažljivi pošto neke kreditne kartice ne dozvoljavaju da povraćaj novca bude veći od uplate odnosno može da bude samo u istom nivou. Ako uočite ovaj problem kontaktirajte korisnički servis kako bi vam dali dalja uputstva.

E-novčanici – Skrill (Moneybookers), Neteller, Paypal

Ako više volite dodatnu zaštitu prilikom plaćanja na online kladionicama onda su e-novčanici pravi izbor za vas. U suštini, veliki broj kladionica koristi ovaj način za uplatu sredstava, a dobra stvar za vas je što vam je novac dostpuan za klađenje odmah kada izvršite prenos.

uplata

Povlačenje novca na vaš bankovni račun ovim metodom traje nešto duže odnosno sredstva će vam biti na raspolaganju u roku od pet do sedam radnih dana.

Jednostavnost i sigurnost su karakteristike koje karakterišu ovaj način za uplatu novca pa ako su e-novčanici vaš izbor uveravamo vas da ćete se snaći vrlo lako. Kada novac legene u vaš E-novčanik možete da kupujete ili da ga povlačite na vaš račun. Kada su u pitanju troškovi oni nisu veliki odnosno generalno iznose od 0,5 do 3 evra u zavisnosti koji servis koristite.

Posebni načini za uplatu sredstava

U posebne načine za uplatu sredstava spadaju devizne transakcije i upotreba čekova. Nedostatak ove metode je što je minimalni iztnos za uplatu prilično velik odnosno morate da uplatite najmanje 100 evra.

Većina kladionica podržava ovaj način uplate, ali za razliku od kreditnih i debitnih kartica ovaj metod je dosta komplikovaniji.

Paysafecard

Paysafecard je u suštini vrednosna kartica koja je u upotrebi samo u određenim zemljama. Provizija za uplatu je visoka, a isplata nije moguća. Znači ako uplatite novac uz pomoć Paysafecard i budete imali profit svoj novac možete da povučete transakcijom na devizni račun.

Ukash

Ukash je takođe vrednosna kartica koja ima pin koji unosite u polje za uplatu. Kada unesete sredstava odmah ste dostupni. Ipslata je veliki problem pošto kao i za Paysafecard ispalta nije moguća na vrednosnu karticu većvam je potreban devizni ralun gde bi vam bio uplaćen novac koji želite da povučete sa računa za klađenje.