Igrači koji vole da se klade uživo to imaju priliku da rade već nekoliko godina unazad. U poslednje vreme ova opcija je sve popularnija i u opticaju je sve veći broj igara i sve veća ponuda. Klađenje uživo vam nudi mogućnost da u online kladionici ili lokalnoj kladionici kladite na događaje koji su u toku, a promena kvota se dešava u realnom vremenu u odnosu na dešavanja na terenu.

Broj korisnika kada je u pitanju klađenje uživo je iz dana u dan sve veći te zbog toga velike kladionice dosta pažnje obraćaju upravo na ovaj vid klađenja.

Šta je uživo klađenje?

Kao što samo ime kaže svoje opklade stavljate u realnom vremenu, a kladionica je ta koja na određena dešavanja nudi kvote i radi direktne prenose. Klađenje uživo nudi mnogo opcija tako da je pred vama veliki izbor. Kvote se menjaju u odnosu na ono kao se meč odvija i razlikuju se u zavisnosti od vrste sporta.

uzivo

Kako da se kladite uživo?

Proces klađenja je gotovo identičan kao klasično sportsko klađenje, nema velike razlike. Jedino u čemu se razlikuj je to što ste ograničeni vremenom odnosno potrebno je da brzo reagujete kada postavljate opkladu. Da li vam je tiket dobitan možete da saznate još dok traje meč ili najkasnije po završetku utakmice, zavisi od igre koju ste izabrali.

Klađenje uživo je sve prisutnije u lokalnim kladionicama, a na online kladionicama je obavezno. Gotovo sve svetske kladionice na svom sajtu nude opciju za uživo klađenje i ona je sve popularnija.

Online klađenje uživo

Svaka velika kladionica nudi kao opciju i klađenje uživo. Ako posetite sajt bilo koje od njih lako ćete uočiti opciju “In Play” ili “In Live”. Za klađenje uživo ne plaćate nikakve dodatne takse ili provizije pošto je to potpuno ista stvar kao klasično sportsko klađenje. Zanimljivo je da je klađenje uživo različito regulisano od države do države pa na primer u Australiji nije dozvoljeno online već igrači to moraju da rade putem telefona.

Sportovi na koje možete da se kladite uživo

Klađenje uživo je moguće na gotovo sve sportove koji se nalaze u klasičnoj ponudi, ali najpopularnije je klađenje na fudbal, a potom na košarku i tenis, pa tek onda na sve ostale.

Uživo klađenje na fudbal

Fudbal je jedan od najpopularnijih, verovatno najpopularniji, sport za klađenje uživo. Opcije koje su dostupne u klasičnom klađenju u opticaju su i u klađenju uživo u većini kladionica. Ipak, postoje neke koje nude samo igranje na tim koji će postići sledeći gol ili ko će da bude pobednik na kraju meča na manje popularnim mečevima, dok kod “jačih” mečeva postoje i opcije za klađenje na sledeći korner, sledeći karton, penal i slično.

Uživo klađenje na košarku

Kod košarke možete da igrate i broj poena prema postavljenoj granici, više ili manje. To je trenutno najpopularnija opcija u ovom sportu, ali postoje i druge koje se razliku od kladionice do kladionice. Na primer u NBA je igra prilično dinamična pa je samim tim i broj opcija za klađenje veći. Na primer možete da se kladite koja ekipa će da postigne sledeći koš, pa čak i koji igrač će dati sledeći koš.

Uživo klađenje na američki fudbal

Ovo je popularno pre svega u SAD, ali se igra i u ostalim delovima sveta. Igra je sama po sebi interesantna pa privlači i veliki broj kladioničara koji imaju različite opcije za klađenje uživo. Moglo bi da se kaže da je globalno klađenje na američki fudbal drugo po popularnosti, odmah iza fudbala.

Ostali sportovi za uživo klađenje

Klađenje ućivo moguće je i u ostalim sportovima, a ponuda je iz godine u godinu sve bogatija. Veliku ulogu u tome šta će se naći u ponudi igra upravo kladionica, a skoro sve velike svetske kladionice u svojoj ponudi imaju:

Važna stvar za klađenje uživo

Veoma važno je da odaberete pravi momenat za klađenje kadato radite uživo. Pravi trenutak je onda kada možete da ostvarite dobar profit po visokoj kvoti. Trebalo bi da pratite meč uživo i da možete da predvidite šta će da se desi na terenu. Ako gledate meč i imate osećaj da će da padne gol ili da se desi nešto drugo važno na utakmici klađenje uživo je prava opcija za vas.