Klađenje na tenis, na prvi pogled, ne izgleda kao nešto idealno za klađenje, ali ako pogledate ispod površine, možete videti odličnu priliku za profit. Pored toga, odličan je vid zabave i dobre igre.

Klađenje na tenis: Pogađanje pobednika turnira

Popularan način za klađenje u tenisu je pogađanje krajnjeg ishoda nekog turnira. U ovom slučaju, vi pogađate ko će biti pobednik na kraju turnira, odnosno ko će ga osvojiti. Kladionice rangiraju tenisere po koeficijentima i ne mora uvek najbolji teniser sveta da bude prvi favorit, ako se ne snalazi dobro na određenoj podlozi na kojoj se turnir igra. Upravo zato, izbor favorita nije uvek identičan.

Treba da uzmete u obzir i to da se za svaki turnir obavlja žreb. Pa tako, ako pogledate tabelu ko sa kim igra, može da vam pomogne pri izboru na koga da se kladite. Na primer, odličan igrač može da dobije nekog jakog protivnika, a neki slab, da ima sreće i da dobije nekog još slabijeg od njega i tako dogura daleko na turniru.

Kladi se na tenis u 1XBet

Klađenje na setove

Klađenje na setove je slično kao i klađenje na krajnji rezultat u fudbalu. U tenisu se pogađa krajnji rezultat u setovima. Na primer, da igrač A osvoji tri seta, a igrač B osvoji 2 seta. Ovo može biti odlična igra za klađenje, ako vi poznajete oba igrača. Jedan igrač može biti favorit i na njega je mala kvota, ali je isto tako poznat kao loš na određenim turnirima.

Još jedna vrlo korisna i interesantna opcija je pogoditi ko će dobiti prvi set. Takođe je važno da poznajete igrače. Dakle, ako znate da je igrač slab na početaku meča i da mu treba vreme da se razigra, naći ćete odličan koeficijent.

Kladi se na tenis u Bet365

Klađenje na meč

Ovo je najčešća i najpopularnija igra za tenis. Odnosi se na meč koji se igra u okviru nekog turnira. Treba napomenuti da, za razliku od fudbala, ovde nema nerešenog ishoda. Igrač može da pobedi ili izgubi.

Kako biste se uspešno kladili, potrebno je da znate formu nekog igrača. Da li igra dobro u poslednje vreme i kakve je rezultate ostvarivao protiv svog aktuelnog protivnika u ranijem delu karijere.

Važno je i to da znate na kakvoje se podlozi igra meč. Trava je najbrža podloga. Na njoj loptica odskače nisko, i to je velika prednost za igrače koji imaju dobar servis. Nekim igračima trava odgovara, dok se neki bolje snalaze na tvrdoj podlozi.

Zato što nerešen rezultat ne postoji u tenisu, kvote na favorite su veoma često niske, pa tako oni koji se klade na tenis umeju da stave na tiket mnogo utakmica iz tog sporta. Upravo se to pokaže kao loša taktika.

Klađenje sa hendikepom

Postoji širok izbor za klađenje sa hendikepom u tenisu. Najčešći izbor među njima je klađenje na hendikep za set i gem.

Kada igrate hendikep setova, to znači da će igrač pobediti određenom razlikom, posmatrano u setovima.

Gem hendikep je sličan. Razlika je u tome što se gleda ukupan broj gemova u meču. Ovo je veoma interesantno za klađenje i za mnoge to predstavlja izazov.

Кладење на тенис

Kladi se na tenis u Meridianbet

Sličnost sa klađenjem na košarku

Sličnost u klađenju tenisa i košarke je opcija za klađenje poznata kao ,,više/manje”. Na tenis možete da se kladite, na primer, da će biti više ili manje od 4.5 seta ili da se kladite na ukupan broj gemova.

Ovo je odličan način za klađenje ukoliko niste sigurni ko će pobediti u meču. U tim slučajevima, kada ne možete da se odlučite za pobednika, najbolji vam je ovaj način.

Pa tako, umesto da dobijete mali koeficijent igrajući na favorita, dobićete mnogo veći koeficijent kada igrate igru ,,manje gemova”, jer se na kraju sve svede na to da ostvarite profit.

Zašto je tenis odličan za klađenje?

U tenisu, svaki potez se odražava kroz rezultat, pa će tako, uvek pobediti onaj koji igra bolje, što nije pravilo u fudbalu, na primer.

To podrazumeva sistem bodovanja, ima mnogo poena. Ako to upoređimo sa fudbalom, gde jedan tim može napadati sve vreme i na kraju napraviti grešku koja će odlučiti o konačnom ishodu.  Zato je tenis u tom pogledu bolji.

Prednost je u tome što, ako se igrač A prvo pokaže vrlo loše, a u naredna dva seta pobedi 7: 6, on ne mora da nadoknađuje razliku prvog seta.

U tenisu ne postoji mogućnost za nerešen rezultat. To znači da postoji velika verovatnoća da ćete pogoditi vaš tip. Kladionice su se osigurale postavljajući male kvote na velike favorite.

Tenis se igra tokom cele godine, tako da ima dobru svakodnevnu ponudu. Ovo je velika prednost tenisa, pomaže u redovnom klađenju. Veća i redovna ponuda znači više prilika, ali takođe povećava verovatnoću neuspeha kladionica.

Postoji mnogo sajtova sa informacijama o tenisu. Možete da pronađete detaljne i jasne statistike. Oni nam pomažu da steknemo uvid u karakteristike nekog tenisera, kvalitet servisa, ritern udarce i slično. To olakšava tenis. Naravno, informacije i statistiku treba dobro proceniti, i utvrditi njigovu verodostojnost.

Кладење на тенис

Nedostaci u klađenju na tenis

Klađenje na tenis nema mnogo nedostataka. Neki od njih jesu ti da su razmaci između turnira vrlo mali, pa se pojedini kladioničari žale kako nemaju dovoljno vremena da analziraju igrače i odluče se šta da stave na tiket.

U tenisu postoji i mnogo nameštenih utakmica. To je normalna pojava jer na terenu postoje samo dva igrača, pa tako niko drugi, osim njih dvojice, ne može da zna da je meč namešten, Jedan od njih može da se pravi da ima loš dan, da mnogo greši i namerno izgubi. Zato, da biste se zaštitili od ovakvih mečeva, pažljivo birajte duele i analizirajte igrače koji imaju veliki broj ,,čudnih mečeva” i jednostavno ne kladite se na njih. To što ih ima dvojica predstavlja i prednost, jer vam ne treba mnogo vremena da ih analizirate. Ne igra ceo tim za njih, kao u drugim sportovima.

Klađenje na tenis zahteva vreme i posvećenost na početku. Treba da pratite mečeve uživo, sa skupljate informacije, statistike i analize. Ako sve radite pažljivo, imate veliku šansu da ostvarite profit.

Kladi se na tenis u 10Bet