U svetu klаđenjа postoji mnogo rаzličitih nаčinа i strаtegijа zа ostvаrivаnje profitа.  Mnogi su poznаti široj jаvnosti, аli postoje neki koji se smаtrаju sofisticirаnim i mаlo ko ih rаzume.

Takvo je klađenje poznato pod nazivom back-lay. Definitivno, ovo je neka drugа vrstа klаđenjа kojа se rаzlikuje od trаdicionаlne, аli imа mnogo prednosti. Zbog togа smo odlučili dа napravimo ovаj vodič koji će objаsniti kаko funkcionišu opklаde nа ovaj način i kаko ih lаkše rаzumeti.

Osnovni pojmovi Back-Lay strategije

Prvo da vam objasnimo dva osnovna pojma iz naziva.

Back- klasična opklada na pobedu određene ekipe ili ukoliko odgrate x, odnosno nerešen rezultat meča.

Lay- kladite se da neka ekipa neće pobediti

Kako igra funkcioniše

Uzmimo na primer utakmicu Real Madrid – Barselona. Ako odigrate na pobedu Reala, sami određujete kvotu i visinu Vašeg uloga i čekate da neko odgovori na Vašu ponudu sa lay opkladom. Kada se to dogodi opklada se smatra sklopljenom. U slučaju da Real pobedi, Vi dobijate, a Vaš dobitak biće jednak proizvodu Vašeg uloga i kvote, umanjenog za 5%, kolika je provizija kladionice. Ukoliko Real ne pobedi, kladilac koji se kladio protiv Vas, dobija Vaš ulog.

Ukoliko ste položili lay opkladu na Real, tada igrate ulogu kladionice i objavljujete svoj koeficijent i cifru koju biste želeli dobiti. To je osnovna razlika između back i lay opklade, kod back opklade upisujete visinu uloga, a kod lay oplade Vam kladionica izračunava ulog na osnovu Vaše izrađene želje za dobitak i kvote koju ste postavili. Opklada je i ovde validna ako neki drugi igrač odgovori na nju. Ukoliko Real ne pobedi dobijate novac onog igrača koji je prihvatio opkladu, tačno onoliko koliko ste i zahtevali, proizvod uloga koji je odredila kladionica i koeficijenta koji ste odredili Vi.

Ispada da je ova vrsta klađenja vrlo jednostavna, ali istovremeno i uzbudljiva.

Ukoliko Partizan pobedi, gubite iznos jednak proizvodu Vašeg željenog dobitka i kvote umanjene za iznos željenog dobitka. Ukoliko Partizan ne pobedi, dobijate novac one osobe koja je prihvatila opkladu – tačno onoliko koliko ste i tražili (proizvod uloga, koji je odredio Meridianbet i koeficijenta koji ste odredili Vi).