Klađenje na hokejaške mečeve nije toliko popularno kao na primer na fudbal ili košarku. Ovaj sport je najpopularniji u Severnoj Americi i Kanadi.

Zbog takve situacije različita su i interesovanja kada je u pitanju klađenje na ovaj sport. Najpopularnija liga je NHL koja se sastoji od 30 timova iz Amerike i Kanade, a svaki tim tokom ligaškog dela sezone odigra 82 utkamice, po 41 na svom i gostujućem terenu.

Kao što je slučaj i sa košarkom i ovde imamo veliki broj utakmica na dnevnom nivou što znači i dosta prilika da se pronađu događaji vreni pažnje za klađenje. Takođe, veliki broj utakmica može da znači i da može da se desi da analitičari mogu d apogreše kada je u pitanju postavljanje kvota. Zbog toga iskusni igrači tokom cele NHL sezone vrebaju priliku za zaradu.

Načini za klađenje na hokej

“Puckline” klađenje je slično kao “runline” klađenje kod bejzbola. Ovde igrači jednom timu daju hendikep od 1,5, kao i bejjzbolu gde je hendikep 1,5 run.

Ipak, ova vrsta klađenja nije toliko popularna kao “moneyline”, klađenje bez hendikepa. Jedan od razloga je to što je komplikovana i teška kategorija za klađenje. Čisto klađenje je mnogo lakše za previđanje jer su rezultati dosta niski i imaju različte tendencije.

Kada je na favorita kvota 1,50 ili manje zanimljivije je “puckline” klađenje. “Puckline” nam nudi i mogućnost kombinovanja. Na primer možemo da se kladimo da će favorit da pobedi, ali da će autsajder da pokrije hendikep od +1,5. To ujedno znači da ako favorit pobedi sa jednim golom razlike obe opklade su dobitne.

Ko je na golu je veoma važno kod klađenja na hokej

Golmani često dobijaju dan za odmor pogotovo ako je njihov tim vezao nekoliko uspešnih mečeva. Iako to nije toliko važno kao na primer kada je u pitanju odabir “pičera” u bejzbolu, ipak bi trebalo uvek obratiti pažnjiu i na to jer je često velika razlika u kvalitetu između prvog i drugog golmana. Zato uvek proverite to pre nego što uložite novac.

Igra sa hokejašem manje i kazne

Opšte je poznato da je u hokej “power play” važan deo NHL utakmica. To je situacija kada je neki tim kažnjen i igra (najčešće dva minuta) sa igračem manje na ledu. Kako se snalazi tim u takvim situacijama je veoma važno za konačan ishod meča. To znači da se isplati pratiti takve statističke podatke.

  • Koliko je uspešan tim kada igra sa igračem više?
  • Koliko često u takvim situacijama postiže golove?
  • Kako se snalazi ekipa koja je sa igračem manje?
  • Može li da zadrži rivala kada je sa hokejašem manje na ledu?

Ako obraćate pažnju na ovakve stvari to može da vam daje prednost u toku cele sezone.

Klađenje na rezultat na hokejaškim mečevima

Klađenje na ukupan broj golova na utakmici takođe je važno kada se radi o hokeju na ledu. Prosečno an utakmicama NHL lige pada između 5 i 7 golova.

Kako da dobiješ na klađenju na golove na hokeju? Prva stvar je da ne obraćaš previše pažnje na proseke tog tima jer prosek često daje iskrivljenju sliku. Važnije je pratite ukupan broj golova u određenim situacijama. Na primer, Los Anđeles Kingsi imaju prosek od 5 golova na poslednjih 20 utakmica, ali šta ako je na dve od tih 20 utakmica postigao samo po jedan gol? Prosek od 5 golova po meču biće znatno smanjen zbog samo te dve utakmice.

Zato, umesto da gledate samo prosek gledajte koliko često tim postiže više ili manje golova od zadate granice. Na primer ako je kaldionica dala granicu na Kingse 5,5 pogledajte koliko je puta ovaj tim u poslednje vreme bio iznad, a koliko puta ispod te granice. Ako primetite određen trend, na primer dosta puta više idu preko te granice onda bi trebalo da se kladite na to.

Takođe, obratite pažnju kooiko golova pada u međusobnim duelima timova na koje se kladite, pogotovo u poslednjih nekoliko utakmica. To bi moglo da pomogne da znate koliko golova možete da očekujete na tom meču.

Obratite pažnju i to kako određeni tim igra na domaćem terenu jer to često može da bude veoma važno. Neki timovi igraju daleko bolje pred svojim nego pred protivničkim navijačima. Svi ovi podaci mogu da vam pomognu da dođete do profita. Za klađenje na hokej potrebno je i da se razumete u ovaj sport jer se razliku od ostalih sportova. U nekim delovima mogu da se pronađu sličnosti, ali ima i razlika. Za ovaj sport može da se kaže da je namenjen istinskim fanaticima za dinamične sportove na kojima se dosta toga dešava na terenu.