Sreda, 15/09 - Fudbal, Međunarodni, Liga Evrope
15/09Spartak Moskva vs Legia Warszawa1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
13/09/2021 18:28
I Rusi i Poljaci su gubitnici kvalifikacija za Ligu šampiona, te sada moraju da igraju u slabijem evropskom takmičenju. Utakmica u Moskvi igra se u sredu u 16.30.
Spartak Moskva

Moskovljani su svoje kvalifikacije ovog leta završili posle samo dve utakmice. Nisu uspeli da preskoče portugalsku Benfiku i pokušaju da se domognu Lige šampiona, pa su već tada obezbedili nastup u slabijem evropskom takmičenju. Mogli su više da se posvete ruskoj Premijer ligi, ali sumnjamo da su zadovoljni dosadašnjim učinkom. Spartak je na sedam utakmica zabeležio tri pobede i tri poraza, uz jedan nerešen ishod, što je dovoljno samo za osmu poziciju, sa već sedam bodova zaostatka za vodećim Zenistom. U prošlom kolu su pobedili Himki sa 3:1, što može da bude nagoveštaj boljih dana za ovaj klub. Ambicije u Ligi Evrope su im najveće moguće i žele da se probiju što dalje u ovom takmičenju.

Legija

Šampion Poljske imao je neverovatno naporne kvalifikacije. Već u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope morali su da odmere snage sa prvakom Norveške Bode Glimtom, koga su pobedili u oba meča. Kada su izborili remi u Zagrebu protiv Dinama, navijači varšavskog kluba nadali su se da je moguć proboj u evropsku elitu. Zagrepčani su ih savladali u Poljskoj i poslali u kvalifikacije za Ligu Evrope. I tu su imali teškog rivala, prvaka Češke Slaviju iz Praga, ali su bili uspešniji od njih i ipak izborili grupnu fazu Lige Evrope. Sve to platili su slabim startom u prvenstvu, pa su posle sedmog kola na emstu koje vodi u niži rang, pošto su tek 16. Ipak, to je samo privid, Legija ima i dve zaostale utakmice, pa bi pobedama mogla da se probije u vrh tabele. Čak i da osvoje tih šest bodova, ovo je zabrinjavajući početak, a Legija ima dve pobede i tri poraza, poslednji od Šljonska prethodnog vikenda.

Predlog

U grupi sa Spartakom i Legijom nalaze se još Napoli i Lester, što ovu grupu čini jednom od najjačih. Sigurno je da su Englezi i Italijani favoriti za prve dve pozicije, ali se unapred neće predati ni Moskovljani, a ni Legija. Mnogo toga će zavisiti od ovog meča, premijernog za oba tima, a pobednik bi bio u mnogo boljoj poziciji. Smatramo da će Spartak iskoristiti slabosti Legije na početku sezone i slaviti pobedu. Za jedinicu se u kladionici 1xbet dobija kvota 1.93.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.