Četvrtak, 23/09 - Fudbal, Španija, La Liga
23/09Granada vs Real SosijedadUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
8 / 10 Ulog
21/09/2021 16:45
Posle osvojenog boda na Nou Kampu, apetiti Granade znatno su porasli. Sada im u goste dolazi Real Sosijedad, a meč je na programu u četvrtak u 19.30.
Granada

Granada nema pobedu u prvih pet kola La LIge, a nedostajalo joj je par minta da prvu ostvari na gostovanju Barseloni na Nou Kampu. Vodili su od 2. do 90. minuta, ali je tada Arauho poravnao. Treba reći da je ovaj tim slavio na Nou Kmpu i u prethodnoj sezoni, kada je Katalonce taj poraz koštao borbe za titulu. Granada je igrala prošle sezone u Evropi, dosta dobro, ali je podbacila u prvenstvu i zauzela tek deveto mesto. Sada su startovali još slabije, imaju tri remija i dva poraza, što se nikako ne uklapa u njihove planove. Treba reći da su oni ostali nepšoraženi u mečevima sa snažnijim rivalima, sa Viljarealom i Barselonom na strani, te sa Valensijom na svom terenu dok su poraze doživeli u, na papiru, lakšim utakmicama, protiv Rajo Valjekana i Betisa. Istinski su podbacili samo protiv \'\'Pčelica\'\', pošto ih je Rajo Valjekano dobio sa 4:0.

Real Sosijedad

Baskijci igraju ponovo u grupnoj fazi nekog evropskog kupa. Plasirali su se u grupnu fazu Lige Evrope, gde su startovali remijem u Ajndhovenu protiv PSV-a. Njihov plasman u ovo takmičenje došao je kao posledica osvojenog Kupa Kralja, kada su bili uspešniji od drugog tima iz Baskije, Atletik Bilbaa. U novom prvenstvu tim iz San Sebastijana ima deset bodova iz pet kola. Izgubili su samo jednom i to u prvom kolu na gostovanju u Barseloni. Nakon toga su vezali tri pobede, da bi u proplom odigrali bez golova protiv Sevilje, u derbiju. Ne računajući četiri primljena gola od Barse u prvom kolu, Sosijedad nije primio ni gol na naredna četiri prvenstvena meča, pa se njihova mreža nije zatresla u Španiji već 360 minuta.

Predlog

Obe ekipe su poslednjih sezona bile u gornjem delu tabele španske La lige, ali nam se čini da je sada Sosijedad znatno ozbiljniji. Međutim, Granada je na meču sa Barsom pokazala da izlazi iz male krize i da uskoro treba očekivati i njihov prvi trijumf. Možda ne baš u duelu sa Sosijedadom, mada ni tu nisu bez šansi, ali već u nekom narednom. Ovo će biti tvrd duel, kao i prethodni u Granadi koji je završen pobedom domaćina od 1:0. Golova će biti malo, ako ih uopšte i bude. Naš predlog je igra 0-2 gola, a koeficijent za nju u kladionici Mozzart iznosi 1.72.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.