Nedelja, 26/09 - Fudbal, Švajcarska, Super League
26/09Bazel vs Cirih1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
24/09/2021 19:49
Na stadionu Sent Jakob u Bazelu sastaju se dve prvoplasirane ekipe švajcarske Super lige. Utakmica je na programu u nedelju u 16.30.
Bazel

U derbi meč Bazel ulazi u odličnoj formi i, posle dužeg vremena, kao lider šampionata. Dominacija Jang Bojsa traje već četiri godine, a svi u Bazelu žele da se ona ove sezone prekine. Čak je i učinak u Evropi stavljen u drugi plan, pošto je povratak titule postavljen za prioritet. U dva prethodna kola Bazel je zabeležio remi sa Luganom, da bi onda slavio u Sent Galenu. Jedini su tim bez poraza u dosadašnjih sedam kola, a ostvarili su četiri pobede i tri remija. Bazel je izuzetno efikasan, postigao je 19 golova, skoro tri po meču, mada je u prethodne tri utakmice, po jednoj u Kupu, Ligi konferencija i Prvenstvu, odbrana bila ta koja je donosila uspeh, pa im se mreža nije nijednom zatresla.

Cirih

Gosti su baš prijatno iznenađenje, a posebno su oduševili igrama na startu sezone. Počeli su prvenstvo sa četiri uzastopna trijumfa, ali su onda, posle prvenstvene pauze, počeli da popuštaju. U prethodna tri kola Cirih je bez pobede. Imaju dva remija i ubedljiv poraz na gostovanju kod aktuelnog šampiona u Bernu. Jang Bojsi su ih dobili sa 4:0 i to je jedini neuspeh Ciriha u ovoj sezoni. U prethodnom, vanrednom, kolu, Cirih je ostao bez pobede nad Servetom u samom finišu meča. Da su sačuvali 2:1, sada bi oni išli u Bazel kao lider na tabeli. Dosadašnji učinak je sasvim solidan, ali nam se čini da Cirihu tek sad predstoje teški mečevi.

Predlog

Bazel je, bar po nama, veliki favorit u ovom meču, i pored činjenice da ima samo jedan bod više od Ciriha. To je sve trenutna situacija, a realno je da se za titulu bore samo Bazel i Jang Bojs. Možda nešto uradi i Servet, dok su u drugom ešalonu Cirih i Sent Galen. Na poslednja četiri međusobna meča Cirih je slavio čak tri puta, ali je poslednji dobio Bazel sa čak 4:0. Odigrajte jedinicu na Bazel, koeficijent u kladionici Mozzart je sasvim slidan i iznosi 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.