Četvrtak, 14/10 - Fudbal, Međunarodni, Kvalifikacije za SP, Južna Amerika
14/10Bolivija vs Paragvaj1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
13/10/2021 09:51
U 12. kolu kvalifikacija za Mundijal u zoni Južna Amerika sastaju se Bolivija i Paragvaj Meč u La Pazu igra se u četvrtak u 22 časa po srednjeevrospskom vremenu.
Bolivija

Od ranije je poznato da su Bolivijci jedna ekipa kada igraju u svom La Pazu na ogromnoj nadmorskoj visini, a sasvim druga kada napuste svoju zemlju. To se potvrdilo i u ovim kvalifikacijama, pa su sedam od devet osvojenih bodova osvojili kada su bili domaćini. Obe pobede, koliko imaju do sada, ostvarili su u La Pazu. Pobedili su Venecuelu i, pre tri dana selekciju Perua. Njihove šanse da se domognu petog mesta i barem baraža, nisu velike, ali im niko ne može oduzeti nadu na polovini takmičenja. Imaće nešto lakši raspored u narednom periodu, pa bi sa dva, tri dobra rezultata u nizu stigli nadomak tog cilja. Da li su dovoljno kvalitetni za tako nešto, drugo je pitanje. Protiv Perua trijumf je doneo Ramiro Vaka u finišu meča, a u oktobarskim kvalifikacijama još su igrali protiv Kolumbije, bilo je 1:1.

Paragvaj

Gosti su kvalitetniji sastav, ali to ne predstavlja ključnu razliku kada su kvalifikacije u Južnoj Americi u pitanju. Potpuno je druga situacija bila kada se igralo bez publike, a druga je sada, kada se igra pred navijačima. Domaći teren uvek je prednost, pa se često dešava da slabiji tim dođe do pobede. Paragvaj je na šestom mestu, dakle tik ispod crte koja deli ekipe koje će na MUndijal ili u baraž, od onih koje će to takmičenje gledati na televiziji. Paragvajci su osvojili 12 bodova u 11 kola, što nije zadovoljavajući učinak. U oktobarskom ciklusu kvalifikacija Paragvaj je igrao bez golova sa Argentinom na svom terenu i doživeo poraz od 2:0 protiv Čilea u Santijagu. Taj meč nosio je veliku važnost za obe selekcije, bilo je napeto, na momente i brutalno grubo, a bodovi su ostali u Čileu. Zanimljivo je da su Paragvajci odigrali odlično na prva tri gostovanja u ovim kvalifikacijama. Prvo su pobedili u Venecueli, a onda osvojili po bod u Argentini i Urugvaju. Na poslednja dva su poraženi, prvo u Ekvadoru, a onda i u Čileu.

Predlog

Ko izgubi u ovom meču svoje šanse da vidi Katar spušta na minimum. To se posebno odnosi na domaću selekciju. Bolivija nema neki izraženi kvalitet, ali ima veliki ponos i veoma je nezgodna na svom terenu. Neće biti lako Paragvaju, biće to tvrd meč u kome neće biti mnogo golova. Naš predlog je ipak pobeda domaćina, a koeficijent za ovaj tip u kladionici Mozzart iznosi 2.45.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.