Petak, 15/10 - Fudbal, Međunarodni, Kvalifikacije za SP, Južna Amerika
15/10Čile vs Venecuela1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
13/10/2021 10:08
Posle sedam utakmica bez pobede, Čile je pobedio pre tri dana. Sada ima priliku da veže drugi trijumf. U Santijago stiže slaba Venecuela. Ovaj meč se igra u noći izmežu četvrtka i petka u 2 sata po srednjeevropskom vremenu.
Čile

Čileanci su solidno startovali u ovim kvalifikacijama, ali su onda ušli u krizu kojoj se nije nazirao kraj. Ipak, kraj crnog niza došao je pre tri dana na meču protiv Paragvaja koji su dobili sa 2:0. To je bio tek drugi trijumf ove selekcije u aktuelnim kvalifikacijama, pa se oni trenutno nalaze na 8. mestu sa deset bodova. Još uvek nije sve izgubljeno za njih. Ostalo je da se odigra još sedam kola, sasvim dovoljno da Čile, nekom serijom dobrih rezultata, uspe da uhavti priključak barem sa timovima koji konkurišu za baraž, odnosno za plasman na peto mesto. Na toj poziciji trenutno je Kolumbija, \'\'Kafeterosi\'\' imaju pet bodova više u ovom trenutku.

Venecuela

Nije nikakva tajna da je Venecuela skoro uvek u donjem delu tabele kada su južnoameričke kvalifikacije za Mundijal u pitanju. Uspevali su povremeno da ostvare solidne rezultate na KOPA Amerika, mada su na poslednjem, ovog leta u Brazilu, završili bez pobede. Uglavnom, svaki trijumf u kvalifikacijama je veliki za ovu selekciju. Venecuela je imala niz od 10 utakmica bez pobede, računajući kvalifikacije i KOPA Amerika. Taj loš niz prekinuli su pre tri dana kada su u svom Karakasu pobedili Ekvador nakon preokreta sa 2:1. Taj rezultat doneo je mnogo više tete Ekvadoru, nego što je doneo benefita za Venecuelu, za koje se i dalje smatra da ne može ni do baraža. Iz 11 kola sakupili su samo sedam bodova, a jednu od dve dosadašnje pobede ostvarili su baš protiv Čilea u prvom delu kvalifikacija.

Predlog

Što se tiče konačnog ishoda, nemamo nikakvu dilemu, bodovi ostaju u Čileu. Posle trijumfa nad Paragvajem, do koga su stigli uz velike napore i posle jednog vrlo grubog meča, Čileanci neće sada upropastiti sve. Čak i kada pobede Venecuelu, Mundijal će biti još dosta daleko, ali će ostati šansa da u nastavku kvalifikacija stignu bar do petog mesta. Ovde je jedinica izvesna, a koeficijent za nju u kladionici Mozzart iznosi 1.43.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.