Petak, 15/10 - Fudbal, Ukrajina, Premier League
15/10Šahtjor Donjeck vs Zorja1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
13/10/2021 18:44
Dva ukrajinska predstavnika u Evropi sastaju se u prvom meču 11. kola. Šahtjor dočekuje Zorju u Kijevu u petak u 16 časova.
Šahtjor

\'\'Rudari\'\' su i dalje podstanari u prestonici. Velelepna \'\'Donbas arena\'\' još uvek nije obnovljena, a ni igranje u Donjecku još nije poželjno. Sve je to uticalo na ekipu Šahtjora koja je prošle sezone ostala bez titule, pošto se šampionski pehar preselio u vitrine Dinama iz Kijeva. U novoj sezoni Šahtjor je na drugom mestu, posle deset kola ima zaostatak od tri boda za Dinamom, a neposredno pred pauzu u prvenstvu igran je veliki derbi u Kijevu, koji je razočarao igrom, ali je Šahtjor zadooljan podelom plena. To je drugi uzastopni meč koji su \'\'Rudari\'\' odigrali bez golova, pošto su u Ligi šampiona igrali nerešeno sa Interom. To je treći međusobni duel Intera i Šahtjora za nešto više od godinu dana, a sva tri su završena rezulattom 0:0.

Zorja

Ekipa iz Luganska postala je deo \'\'vrhuške\'\' ukrajinskog fudbala. Ponovo su izašli u Evropu, igraju u Ligi Evrope, ali su u prva dva kola doživeli poraze od Bode/Glimta u Norveškoj i Rome u Lugansku. Teško će se probiti u nokaut fazu, ali bi mogli da budu bar treći i tako se na proleće presele u Ligu konferenccija. To će isključivo zavisiti od dvomeča sa bugarskim CSKA, koji su na programu u naredna dva kola, prvi se igra već u četvrtak. U domaćem prvenstvu Zorja je ponovo u zoni plasmana u Evropu, trenutno su četvti, a sakupili su 20 bodova iz deset utakmica. Pred pauzu u prvenstvu Zorja je vezala tri pobede i to bez primljenog gola. Savladali su Černomorec i Desnu na svom terenu, dok su slavili na gostovanju kod Dnjipra.

Predlog

Radi se o duelu dve kvalitetne ekipe, koje će, po svemu sudeći, ponovo biti u vrhu tabele na kraju sezone. Šahtjor želi povratak titule, a Zorja ponovni izlazak na evropsku scenu. Realno je da se obe stvari dogode, mada je trenutni lider prvenstva, aktuelni šampion Dinamo. U prethodnoj sezoni Zorja je slavila kao gost, a zanimljivo je da Šahtjor nije pobedio ekipu iz Luganska na prethodna četiri odmeravanja snaga. Dva meča je dobila Zorja, a dva puta je bilo bez pobednika. Vreme je za trijumf Šahtjora, a koeficijent za jedinicu u kladionici Mozzart iznosi 1.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.