Četvrtak, 14/10 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
14/10Asvel Lyon-Villeurbanne vs Maccabi Tel Aviv1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
13/10/2021 21:25
Domaći tim želi da nastavi perfektan niz. U Vilerbanu gostuje Makabi, a meč je na programu u četvrtak u 20 časova.
Asvel

Ekipa iz lionskog predgraša Vilerbana, mimo svih očekivanja, sjajno je počela novu košarkašku sezonu. Ne samo da su uspešni u francuskoj ligi, već posle tri kola u Evroligi imaju isto toliko pobeda. Ako su u prva dva kola imali nešto lakše rivale, pobedili su Žalgiris kući i Albu u Berlinu, trijumf u trećem kolu protiv evrospkog šampiona Efesa bio je prava senzacija. Jesu košarkaši iz Istanbula očajno počeli sezonu, ali baš zato se očekivalo da slave u Francuskoj. Istinski junak u te tri pobede bio je američki bek Kris Džons. On je protiv Žalgirisa ubacio 14, Albi je dao 24 koša, a 16 poena upisao je protiv Anadolu Efesa. Ovaj košarkaš stigao je letos baš iz Makabija, protiv koga će sada igrati, ali u Tel Avivu ni približno nije bio uspešan kao u Asvelu. Treba istaći i Elija Okoba, a protiv Efesa odličan je bio i Vilijam Hauard.

Makabi

Sva je prilika da će Makabi imati još jednu ispodprosečnu sezonu. Sudeći po početku takmičenja u Evroligi, nekadašnji šampion Starog kontinenta nema čemu da se nada. Mada je u timu bilo mnogo fluktuacija i ovog leta, nekako nam izgleda da su Izraelci sve slabiji iz godine u godinu. Čak ni to što igraju pred navijačima ne znači im više toliko, pa je Crvena zvezda lako odnela bodove iz pakla Arene. Jesu pobedili u prvom kolu Bajern, na jedvite jade, ali su onda lako položili oružje pred Zvezdom i na gostovanju u Milanu. Sve se i dalje vrti oko Skotija Vilbekina, mada bi i on morao da bude bolji, a jedina svetla tačka je centar Matijas Lesor, koji je stigao pred start sezone kao zamena za povređenog Ante Žižića, i potpisao ugovor na tri meseca. U porazu od Makabija prelaznu ocenu, bar po efikasnosti, zaslužili su Derik Vilijams i Džejms Nanali i Džejlen Rejnolds, koji su, uz Lesora, bili dvocifreni.

Predlog

Naravno da ne očekjemo da Asvel pobeđuje sve rivale. Njih tek očekuju pravi ispiti, ali bi morali da iskoriste ovaj dobar raspored na startu. Protiv Makabija su favoriti i trebalo bi da upišu i četvrtu uzastopnu pobedu. Možda ovaj tim ima kvalitet i za Top 8, ali je još prerano da se o tome špekuliše. Uglavnom, Makabi je mnogo slabiji kad gostuje i verujemo da će ovde doći jedinica. Za pobedu Asvela u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 1.69.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.