Nedelja, 17/10 - Fudbal, Engleska, Premijer liga
17/10Njukasl Junajted vs TotenhemUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 2.50
8 / 10 Ulog
15/10/2021 22:33
Možemo samo da zamislimo kakva euforija vlada u Njukaslu posle vesti da je klub prodat Saudijcima. Prvi rival \'\'Svraka\'\', posle promene vlasništva, je Totenhem. Utakmica se igra u nedelju u 17.30.
Njukasl

Najzad se desilo ono što se najavljivalo od prošlog leta. Saudijski princ Mohamed Bin Salman kupio je tim sa Stamford Bridža. Sada je Njukasl i zvanično najbogatiji klub na svetu i mogućnosti su neograničene. Ali, velike snove navijači \'\'Svraka\'\' mogu da sanjaju od naredne sezone, za ovu je već sada kasno. Njukasl još nije slavio u aktuelnom prvenstvu, imaju tri remija i četiri pobede, pa im je prva briga da umaknu iz zone ispadanja, pošto su trenutno pretposlednji na tabeli. S nestrpljenjem se očekuje zimski prelazni rok i prva pojačanja koja će stići na sever Engleske, a do tada će navijači morati da pruže podršku ovim momcima koji sada nose crno-beli dres. \'\'Svrake\'\' su u ovom prvenstvu odigrale tri meča na svom Sent Džejms parku, dva puta su remizirali i izgubili od Vest Hema.

Totenhem

\'\'Pevci\'\' su sigurno očekivali više bodova do ove faze prvenstva. Sakupili su ih 12, četiri puta su pobedili, ali su doživeli već tri poraza, što je previše. Navijačima je najteže pao poraz u derbiju severnog Londona od Arsenala, ali nije bilo prijatno ni kada su izgubili 3:0 od Kristal Palasa, i istim rezultatom od Čelsija na svom Vajt Hart Lejnu. U prethodnom kolu Totenhem je slavio protiv Aston Vile sa 2:1, a nekoliko dana pre te utakmice ubedljivo su pobedili slovenačkog šampiona Muru u Ligi konferencija sa 5:1. Taj meč je značajan zbog činjenice da se u strelce najzad upisao i Hari Kejn, prvi put ove sezone, a Slovencima je dao tri gola. Podsećamo da je novi trener Totenhema Nuno Espirito Santo, a \'\'Pevci\'\' pobedili u prvenstvu i izbacili i EFL kupa njegov bivši klub Vulverhempton.

Predlog

Prošle sezone oba meča između ove dve ekipe završena su remijem. U Londonu je bilo 1:1, a u Njukaslu 2:2. Retko se dešava da u njihovim odmeravanjima snaga ne bude golova. Sada ih mora biti pošto remi neće odgovarati ni jednom ni drugom klubu. \'\'Svrake\'\' traže prvu pobedu, a i igrači će pokuašti da se u najboljem svetlu predstave novim vlasnicima i izbore se za ostanak na Sent Džejms parku. Totenhem će pokušati da uhvati priključak sa vodećima, zaostaje četiri boda za vodećim Čelsijem i ne bi bilo dobro da se ta razlika poveća. Naš predlog su golovi, a biće ih najmanje tri. Za 3+ u kladionici Mozzart kvota je 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.