Petak, 29/10 - Fudbal, Rusija, Premijer liga
29/10Zenit vs Dinamo MoskvaDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
7 / 10 Ulog
28/10/2021 10:41
Veliki derbi ruske Premijer lige igra se u Sankt Peterburgu. Šampion Zenit dočekuje odlični Dinamo. Utakmica počinje u 18 časova, a igra se u petak.
Zenit

Pre sedam dana Zenit je imao tri poraza u nizu. Tako nešto se nije dogodilo godinama unazad ovom timu, ali sada jeste, pošto su izgubili od Sočija i Arsenala u Premijer ligi, a od Juventusa u Ligi šampiona. Ona dva poraza u domaćem prvenstvu bili su prava senzacija, Soči ih je pobedio u Sankt Peterburgu, dok su od Arsenala izgubili na gostovaju u Tulu. U meču sa \'\'Starom damom\'\' nisu izgledali loše, ali su u samom finišu primili gol koji ih je koštao poraza. Već kroz četri dana odlaze u Torino na uzvratni sisret sa Juventusom, ali pre toga ih čeka Dinamo. Recimo da se Zenit za ta tri poraza iskalio na ekipi Spartaka iz Moske, koju je u prethodnom kolu pobedio sa neverovatnih 7:1. I dalje su lideri na tabeli sa 26 bodova, dok ih prati moskovski dvojac CSKA i Dinamo sa po tri boda manje.

Dinamo Moskva

Još na početku sezone bilo je jasno da će Dinamo biti prijatno iznenađenje. Dugo je ovaj nekadašnji velikan sovjetskog fudbala bio u senci \'\'Armejaca\'\', Spartaka, a u poslednjoj deceniji Zenita. Sada su u vrhu tabele, bore se za titulu, mada nismo sigurni koliko mogu da izdrže trku sa ostalima. Ipak, sigurno smo da bi i plasman u Ligu šampiona bio veliki uspeh za ovaj klub i da bi navijači to umeli da proslave. Dinamo je osvojio 23 boda iz 12 utakmica. Poraženi su tri puta, a čak dve utakmice izgubili su na svom terenu, od Nišnjeg Novgoroda i Samare, pre dvadesetak dana, dok su na strani poraženi samo od Akhmata u Groznom. Dinamo je u prethodnom kolu pobedio Himki sa 4:1, a pre toga igrao je nerešeno sa Spartakom u gradskom derbiju 2:2. Poslednji meč odigrali su u Kupu Rusije, gostovali su u Orenburgu, gde su domaćina savladali sa 3:0.

Predlog

Zenit je prethodnih sezona lako izlazio na kraj sa Dinamom u Sankt Peterburgu. Prethodnih šest godina Dinamo nije uspevao da osvoji ni bod na ovom teškom gostovanju, ali bi sada mogla da se završi ta crna serija za njih. Dinamo igra odlično, posebno na strani i pokušaće da iskoristi činjenicu da nema evropske obaveze i nešto je odmorniji od svog rivala. Zenit već planira put u Torino, gde će igrati odlučujući meč za ostanak na evropskoj sceni i na proleće, pa šanse gostiju uopšte nisu male. S druge strane zenit je protiv Spartaka pokazao kakav je kada se \'\'naljuti\'\', pa gosti moraju biti oprezni da ne bi i oni kao gradski rival u prestonicu poneli sedam lopti u mreži. Naš predlog je igra gol-gol, pošto smatramo da su obe ekipe kadri da bar po jednom zatresu mrežu rivala, a remi ne bi mnogo značio ni jednima ni drugima. Za GG u kladionici CircusCasino kvota je 1.73.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.