Utorak, 23/11 - Fudbal, Engleska, Čempionšip
23/11Blekpul vs Vest Bromvič Albion1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
22/11/2021 18:23
Gosti iz Birmingema polako gube korak sa Bornmutom i Fulamom. U Blekpulu moraju da pobede. Meč vanrednog kola igra se u utorak u 20.45.
Blekpul

Domaći tim je u sredini tabele, ali sa dobrim pogledom na mesto koje vodi u plej-of. To bi mogao da bude i konačni cilj Blekpula za ovu sezonu, ali čak i da izostane plasman u doigravanje, ništa strašno, znaju dobro u ovom klubu da nisu sazreli za takmičenje kakvo je Premijer liga, bar ne još uvek. U prvih 18 utakmica osvojili su 26 bodova, samo tri manje imaju od prvog tima u zoni plej-ofa, a dvocifren broj poena više od prve ekipe u zoni ispadanja. Rekli bismo, jedna sasvim lagodna pozicija za Blekpul. Međutim, u Čempionšipu se sve brzo menja, a takmičenje je dugo i veoma naporno. Tek počinje da se zahuktava, a Blekpul je bez pobede na poslednje tri utakmice. Izgubili su na domaćem terenu od Stouka, pa remizirali sa Kvins Park Rendžersima, da bi u subotu osvojili bod na gostovanju u Velsu, kod ekipe Svonsija, što bi mogao da bude nagoveštaj boljih dana.

Vest Bromvič Albion

Vest Brom je planirao ekspresan povratak u Premijer ligu, a početak sezone je i obećavao tako nešto Igrali su odlično, osvojili 13 bodova u prvih pet kola i predvodili karavan u Čempionšipu. Prvi prvenstveni poraz VBA je doživeo tek u 11. kolu kada su minimalnim rezultatom poraženi u Stouku. Od tada izgubili su sve utakmice kao gosti, pa su sada u seriji od četiri uzastopna poraza na strani. Posle Stouka savladali su ih Svonsi, Fulam i Hadersfild, pa su se na tabeli spustili na treće mesto, sa već solidnim zaostatkom za Bornmutom i Fulamom. \'\'Trešnjice\'\' iz beže već devet, a \'\'Kolibari\'\' osam bodova, a primakle su im se i ostale ekipe iz vrha tabele, pa Stouk i Koventri zasotaju samo po bod za Vest Bromom.

Predlog

Da je ovo početak sezone bilo bi to jedno od lakših gostovanja za ekipu iz Birmingema. Međutim, VBA je u lošoj formi, posebno na strani i svašta može da se dogodi u Blekpulu. Zanimljivo je da se ove dve ekipe nisu sastale u prvenstvenom meču više od deset godina, a tada su oba tima bili članovi Premijer lige. Prošle sezone, u januaru, sastali su se u FA kupu, a Blekpul je slavio kao domaćin nakon penala. Sada smatramo da VBA mora da pobedi i nastavi trku za direktan plasman u elitu. Za dvojku se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 2.05.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.