Četvrtak, 25/11 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
25/11Fenerbahçe vs Anadolu Efes1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
23/11/2021 10:25
U 12. kolu Evrolige igra se gradski derbi Istanbula, mada iz azijskog dela dolazi Fenerbahče, a Anadolu Efes je iz evropskog dela najvećeg grada u Turskoj, Ipak naziv za Interkontinentalni derbi je i dalje rezervisan za duele Fenerbahčea i Galatasaraja. Anadolu Efes predstavlja giganta ali samo u košarci. Imaju 15 titula državnog prvaka, dok Fenerbahče ima 12. Meč je zakazan za četvrtak, sa početkom u 18.45.
Fenerbahče

Fenerbahče se nalazi u lošoj seriji u Evroligi, imaju 3 poraza u nizu, i ne samo to, zabeležili su svega 3 pobede na 11 ovosezonskih mečeva u najjačem evropskom klupskom takmičenju. U turskoj ligi, gde je značajno slabija konkurencija, ide im dobro, imaju 8 pobeda i 1 poraz. Posle dve iscrpljujuće utakmice, u duplom programu u Evroligi, protiv Bajerna i Žalgirisa, Fenerbahče je upisao još jednu pobedu u turskom šampionatu, protiv Bešiktaša u gostima. Za Fenerbahče dolazi možda i najgori mogući protivnik u ovom trenutku, aktuelni prvak Evrolige, Anadolu Efes, koji je ušao u dobru formu i imaju 6 pobeda u nizu u Evroligi i turskoj ligi. Aleksandar Saša Đorđević je, čini se, popustio pred brojnim kritikama, prvo je u meču sa Žalgirisom tek po drugi put ove sezone u Evroligi Nando de Kolo započeo utakmicu u prvih pet, da bi zatim izvršio neke korekcije u igri koje su bile prihvaćene sa odobravanjem u delu košarkaške stručne javnosti. Ahile Polonara je više igrao na četvorci, igrali su brže, ali protiv motivisanog Žalgirisa nisu imali šanse, igrači litvanskog kluba su pogađali i nemoguće šuteve. U utakmici sa Bešiktašom u turskoj ligi petorica stranaca koji su mogli da budu u protokolu zbog ograničenja broja inostranih igrača su bila Henri, Šajok, Gudurić, Polonara i Veseli. To uopšte nije izgledalo loše, pobedili su, ali ni Bešiktaš nije Anadolu Efes.

Anadolu Efes

\'\'Pivari\'\' napokon izgledaju kao zastrašujuća mašina koja melje protivnike na oba fronta. Imaju 6 pobeda u nizu, 3 u turskoj ligi i 3 u Evroligi. Izabranici Ergina Atamana žele da nastave svoju seriju protiv velikog lokalnog protivnika, da gurnu Fenerbahče u još veće probleme, pa ne sme biti popuštanja i milosti prema jednom od najvećih rivala. U utakmici odigranoj za vikend u turskom šampionatu, u još jednoj pobedi, sada protiv Darušafake, najbolji na terenu je bio Vasilije Micić sa 26 poena. Polako se kompetira ekipa trenera Atamana i ulazi u željeni ritam. Kada su u svojoj zoni i maksimalno motivisani, tim Anadolu Efesa se čini teško pobedivim. U jedinoj odigranoj utakmici ove sezone u turskoj ligi Fenerbahče je lako pobedio Efes sa 22 razlike, rezultatom 90:68. Ipak tada su karte bile drugačije raspoređene, Efes nije imao pobedu u Evroligi, imao je sva 4 poraza, a od tada ima 5 pobeda i 2 poraza u najjačem evropskom klupskom takmičenju. Sa druge strane Fenerbahče je imao 2 pobede i 2 poraza, a od tada samo jednu pobedu i čak 6 poraza. Mora se ipak istaći da je Fenerbahče imao veliki broj poraza u neizvesnim završnicama, koje su mogle da odu i na njihovu stranu. Po rečima Aleksandra Đorđevića svi ti tesni porazi su ušli u glavu njegovim igračima i uticali na pad samopuzdanja.

Predlog


Naš predlog da će Anadolu Efes pobediti Fenerbahče, igrači trenera Atamana su u dobroj formi i žele da se revanširaju za ubedljiv poraz u domaćoj ligi ove sezone protiv Fenerbahčea. Za pobedu Anadolu Efesa uključujuži produžetke koeficijent u Meridianbet kladionici koeficijent iznosi 1.59.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.