Četvrtak, 25/11 - Fudbal, Međunarodni, Liga Evrope
25/11Olimpijakos vs FenerbahčeDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
24/11/2021 17:46
Pošto su izvojevali velike pobede u gradskim derbijima, Olimpijakos protiv AEK-a, a Fenerbahče protiv Galatasaraja, sledi im direktan dvoboja za plasman u narednu fazu Lige Evrope. Meč u Pireju igra se u četvrtak u 21 čas.
Olimpijakos

Neprikosnoveni vladar grčkog fudbala, sa 17 osvojenih titula samo u ovom veku, pomenutom pobedom protiv AEK-a prošlog vikenda, trasirao je sebi put ka novoj kruni u zemlji Helena. Međutim, stvari za crveno-bele ne stoje baš tako dobro u Ligi Evrope. Izabranici portugalskog stručnjaka Pedra Martinsa više nego dobro počeli su grupnu fazu drugog po rangu evropskog takmičenja. Savladan je Antverpen u Pireju (2:1), deklasiran Fener u Istanbulu (3:0), ali su u sledeća dva kola pretrpljeni porazi. Ajntraht je dva puta uzeo meru Olimpijakosu. Nemci su u Frankfurtu slavili sa 3:1, a u Atini sa 2:1. Situacija nije alarmantna, Oli još uvek sve drži u svojim rukama, ali meč sa Fenerom može mnogo toga da odluči.

Fenerbahče

Da nije Miguel Krespo u 90 i nekom minutu doneo pobedu Fenerbahčeu u velikom derbiju protiv Galatasaraja, mnogo toga ne bi bilo isto. Fener bi za liderom Trabzonom zaostajao gotovo nedostižnih 12 bodova, a trener Vitor Pereira bi već tražio novi posao. Iako sa igračem manje žuto-plavi su slavili i možda preokrenuli sezonu koja od samog početa nikako ne ide željenim tokom. Da li se točak sreće okrenuo, najbolje će se videti na meču u Pireju. Fener mora da juriša na trijumf, ima bod manje od Olimpijakosa i u poslednjem kolu dočekuje Ajntraht, dok Grci gostuju Antverpenu koji je izgubio sve šanse za prolaz.

Predlog

Olimpijakos je favorit u ovom meču, tu nema nikakve dileme. Imaju mnogo više iskustva u evropskim duelima poslednjih godina. Ipak, treba biti oprezan, jer Fenerbahče neće ništa kalkulisati i igraće ofanzivno. Igra GG ili da će se mreže tresti bar po jednom na obe strane ne bi trebala da izneveri. Za ovaj predlog u kladionici CircusCasino koeficijent iznosi 1.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.