Četvrtak, 02/12 - Fudbal, Bugarska, A PFG
02/12CSKA Sofija vs Lokomotiv SofiaPoluvreme/Krajtip: 1/1
9 / 10 Ulog
01/12/2021 12:17
Gradski derbi Sofije igra se u okviru vanrednog 17. kola bugarske elitne lige. Meč se igra u četvrtak u 16.30.
CSKA Sofija

Velikan bugarskog fudbala definitivno je na putu povratka i pitanje je samo kada će, a ne da li će, naslediti Ludogorec. Očigledno je da se to neće dogoditi još ove sezone, bar tako izgleda, ali u bliskoj budućnosti smena je neminovna. Već dve godine CSKA igra u grupnoj fazi evropskih kupova, što je ranije bilo nezamislivo za bugarske \'\'Armejce\'\'. Prošle sezone suu bili nešto bolji, što se rezultata tiče, a ove su u prvih pet kola osvojili samo jedan bod i nemaju šansu da nastave takmičenje i na proleće. Zato će pokušati da se približe Ludogorecu u prvenstvu, ali su prošlog vikenda napravili veliki korak nazad jer su u Razgradu izgubili sa 2:0, pa je sada razlika sedam bodova, s tim da CSKA ima jedan meč manje odigran.

Lokomotiva Sofija

Drugi sofijski klub nije dobro startovao u novoj sezoni. \'\'Železničari\'\' su tek na 11. mestu, koje ove sezone donosi ispadanje, s obzirom da se liga skraćuje. Doduše Lokomotiva ima dve zaostale utakmice u odnosu na većinu rivala i to je prilika da pobegnu iz crvene zone. Što se prvenstva tiče nisu pobedili već sedam kola uzastopno, a poslednji trijumf zabeležili su još krajem septembra. Treba podsetiti da je Lokomotiva prethodne pet sezona provela u drugoj ligi i da je ovo njihova prva sezona u eliti još od sezone 2014/15 kada su zbog problema prebačeni u niži rang iako su prvenstvo završili na trećoj poziciji.

Predlog

Kada je izbačena Lokomotiva, izbačen je i CSKA, ali su \'\'Armejci\'\' samo jednu sezonu bili u nižem rangu. Oni su i dalje rekorderi sa 31 titulom šampiona, ali su pehar poslednji put osvojili još 2008. godine. U meču sa Lokomotivom ipak su favoriti i očekujemo da pobede. Predlog je prelaz 1/1 sa kvotom 1.83 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.