Nedelja, 05/12 - Fudbal, Norveška, Elitserija
05/12Molde vs LilestremUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 3.50
7 / 10 Ulog
04/12/2021 09:59
U Moldeu u 29. kolu u okviru šampionata Norveške (Eliteserien) se sastaju Molde i Lilestrem. Domaća ekipa nalazi se na 2. mestu na tabeli i još uvek gaji nadu da može do titule. Meč između Moldea i Lilestrema je zakazan za nedelju na \'\'Aker\'\' stadionu, sa početkom u 17.00
Molde

Molde se nalazi na 2. mestu norveškog fudbalskog prvenstva, dva kola pre kraja imaju 56 bodova, 3 manje od prvoplasiranog Bode Glimta. Nije ovde još ništa izgubljeno za Molde i čudnije stvari su se dešavale u svetu fudbala. Bode Glimt ima 3 boda više, pobedili su Molde u gostima rezultatom 2:0, ali su u prvom delu prvenstva izgubili na svom stadionu od Moldea isto rezultatom 2:0. Naime, u slučaju da Molde i Bode Glimt imaju jednak broj bodova na kraju prvenstva gleda se gol-razlika. Molde trenutno ima +29 gol-razliku (65:36), a Bode Glimt ima +31 gol-razliku (54:23). Tako da su golovi od bitne važnosti u preostale dve utakmice za ekipu Moldea. Budući igrač Crvene zvezde Ohi Omojiužanf je najbolji strelac Moldea sa 25 postignutih golova, to je najveći broj golova jednog igrača Moldea u norveškom elitnom takmičenju od osnivanja tima. Rekord je do sada držao Andreas Lund, koji je 1999. godine imao 21 postignuti gol. Omojiužanf je dao 52 gola za Molde u tri sezone u najvišem rangu fudbala u Norveškoj, po tom kriterijumu Ohi je četvrti strelac Moldea u istoriji kluba. Najbolji strelac Omojiužanf je izjavio da bi bilo sjajno da na njegovom poslednjem meču pred domaćom publikom, pred odlazak u Beograd u januaru, navijači naprave istu neverovatnu atmosferu koju su napravili u utakmici protiv Rozenborga.

Lilestrem

Lilestrem se trenutno nalazi na 4. mestu na tabeli norveškog fudbalskog prvenstva, imaju 45 bodova, ostvarili su 13 pobeda, 6 remija i 9 poraza u dosadašnjem delu sezone. Za tim koji je od ove godine ponovo u elitnom jatu, to da bude u prvoj povratničkoj sezoni na četvrtom mestu bi bio sjajan uspeh. Borba za četvro mesto na kraju sezone se još uvek vodi, u priliku da preteknu tim iz Lilestrema ima tri tima, Rozenborg ima jedan bod manje, Kristiansud ima 2 boda manje, a Valerenga 3 boda manje od Lilestream. Takođe žele da se oduže Tomasu Lehneu Olsenu koji je ostao u Lilestremu čak i kada su 2019. godine ispali iz najvišeg takmičarskog ranga u norveškom fudbalu. U poslednjem kolu Olsen je postigao het-trik, dao je 3 gola u utakmici protiv Stromsgodseta i izjednačio se sa Ohi Omojiužanfom na listi najboljih strelaca, sada obojica imaju po 25 postignutih golova ove sezone.
Tomas Lehne Olsen može da obori još jedan rekord iz 1973. godine, kada je legendarni Tom Lund postigao 26 golova u jednoj sezoni, doduše u trećem rangu norveškog fudbala je tada igrao Lilestrem. Lund je te 1973. godine igrao za reprezentaciju Norveške protiv Holandije, iako je igrao za trećeligaša, videvši ga na delu veliki Ajaks ga je zvao da dođe kao zamena za Johana Krojfa koga su prodali Barseloni. Tom Lund je odbio ponudu Holanđana i celu svoju karijeru je ostao u Lilsestremu. Danas se Tom Lund smatra jednim od najboljih fudbalera koje je Norveška ikada imala, sa Lilestremom je prošao put od treće lige do osvojenih titula u šsmpionatu Norveške u fudbalu.

Predlog

U Lilestromu su zadovoljni trenutnim stanjem na tabeli i ovaj duel najavljuju kao meč za titulu prvog strelca lige. Naslovi u lokalnim medijima u Lilestremu glase Lehne je spreman za duel prvog strelca lige protiv Ohija (Lehne ready for top scorer duel againts Ohi), pa očekujte vatromet golova sa obe strane. Predlog su golovi i to 4+, a za tu granicu kladionica Mozzartbet nudi koeficijent 2.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.