Sreda, 08/12 - Košarka, Međunarodni, Eurocup
08/12Lokomotiv Kuban vs Trento BasketHendikep(Sa produžetkom)tip: 1 -10.50
8 / 10 Ulog
07/12/2021 21:59
U Krasnodaru se u 6. kolu Evrokupa sastaju Lokomotiva Kubanj i Trento. Ruski tim je jedan od favorita u drugom po snazi evropskom klupskom takmičenju, dok Italijani dolaze u Rusiju bez svog ponajboljeg igrača. Meč u Basket Hall je zakazan za sredu, sa početkom u 17.30.
Lokomotiva Kubanj

\'\'Železničari\'\' su posle pauze od dvadesetak dana zbog reprezentativnih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u košarci, za vikend odigrali utakmicu u VTB ligi protiv CSKA iz Moskve. Taj meč su izabranici Jevgenija Pašutina ubedljivo izgubili rezultatom 88:69. Debi za Lokomotivu Kubanj protiv CSKA je napokon imao i Kvin Kuk. Trener Virtusa iz Bolonje Serđo Skariolo je u nedavnom intervjuu izjavio da Lokomotiva Kubanj ima najjači tim u Evrokupu. Čini se da nije daleko od istine, kičma tima je sastavljena od dobrih stranaca, uglavnom Amerikanaca, a ima ih sedam. To su bekovi Darijus Tompson, Erik Mekalum i Kvin Kuk, krilo Stenton Kid i centarsku liniju čine Džonatan Motli, Alan Vilijams i Greg Vitington. Ipak, i pored ubedljivog poraza u poslednjem meču protiv CSKA u regionalnoj ligi čini se da Lokomotiva Kubanj ima tim koji može da stane u red favorita u VTB ligi zajedno sa CSKA, Uniksom i Zenitom. Lokomotiva Kubanj u Evrokupu ima 4 pobede i 1 poraz.

Trento

Za razliku od Lokomotive Kubanj koja ima na raspolaganju veliki broj kvalitetnih igrača Trento je koristio samo 10 igrača u Evrokupu, a ruski tim je već sada koristio 15 i to bez Kvin Kuka. Od te desetorice četvorica (Foraj, Konti, Ladurner i Mecanote) imaju manje od 4 poena po utakmici u evropskom takmičenju. Nosioci igre u italijanskom timu su Amerikanci Kameron Rejnolds, Vesli Saunders, Džordan Kerolajn i Džonatan Vilijams. Pored ove trojice, značajnu ulogu ima i Dijego Flakadori, jedini preostali je još jedan Amerikanac Desonta Bradford. Rejnolds je jedan od najboljih strelaca u svim takmičenjima koje je Trento igrao u dosadašnjem delu sezone, u italijanskom Superkupu je imao 17 poena u proseku, u italijanskoj ligi ima 15,8 poena, a u Evrokupu ima 12,8 poena u proseku. Po informacijama koje dolaze sa Apeninskog poluostrva Rejnolds zbog problema sa kolenom neće biti u timu Trenta na ovom meču. U poslednjem kolu šampionata Italije Trento je na volšeban način poražen protiv Trsta, dvanaest sekundi pre kraja su učesnici Evrokupa ima 4 poena razlike i vodili 69:65 da bi do kraja utakmice primili 5 poena i izgubili rezultatom 70:69. Pobedonosni koš za Trst, uz zvuk sirene, dao je letonski igrač Andrejs Gražulis.

Predlog

Postoji jasna razlika u kvalitetu između Lokomotive Kubanj i Trenta, čak i da je u Trentu na raspolaganju njihov možda i najbolji igrač ove sezone, Kameron Rejnolds, pitanje da li bi mogli da se suprostave favorizovanom ruskom timu? Naš predlog je da će Lokomotiva Kubanj pobediti Trento sa više od 10 poena razlike. Za alternativnu granicu postavljenu na 10,5 poena i igru hendikep 1 kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.65.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.