Nedelja, 16/01 - Fudbal, Turska, Superliga
16/01Bešiktaš vs Gaziantep BB1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
10/01/2022 19:33
Aktuelni šampion Turske daleko je od vrha tabele i sigurno neće odbraniti trofej. U prvom meču 21. kola Bešiktaš dočekuje odlični Gaciantep. Meč se igra u petak u 18. časova.
Bešiktaš

Crno-beli su osvojili prvi pehar u sezoni, trijumfovali su u Superkupu Turske, tako što su na neutralnom terenu u Dohi, posle penala, pobedili Antaliju. Inače Bešiktaš je osvajač duple krune prošle sezone, pa je njihov rival u Superkupu bio finalista Kupa, a ne vicešampion Galatasaraj. Osim tog uspeha malo je razloga za zadovoljastvo navijača Bešiktaša ove sezone. Iz Lige šampiona su ispali u grupnoj fazi, a u prvenstvu se nalaze tek na 9. mestu sa 20 bodova manje od vodećeg Trabzona. Jasno je da od odbrane titule nema ništa, pa će u Bešiktašu pokušati da nekako stignu do plasmana u Ligu šampiona. To je izvodljivo mada je drugoplasirana Konja pobegla deset bodova. U prošlom kolu umorni Bešiktaš posle puta do Katara i povratka u Tursku, nije uspeo da pobedi u Rizeu, bilo je na kraju 2:2.

Gaciantep

Gosti mogu u potpunosti biti zadovoljni dosadašnjim učinkom. Oni su u poslednjih pet kola zabeležili četiri pobede i jedan remi, a u međuvremenu plasirali su se i u osminu finala. Ovaj niz dobrih rezultata doveo je Gaciantep na šesto mesto, a od plasmana u evropske kupove deli ih samo tri boda. Naravno, još je daleko da se tako nešto planira, ali ako oni nastave da igraju ovako dobro, ništa nije nemoguće. Gaciantep je pobedio već devet puta i ima veliku šansu da nadmaši učinak iz prošle sezone kada je zabeležio 15 pobeda u sezoni. Tada su završili na devetom mestu, i svaki plasman bolji od toga smatraće se uspehom.

Predlog

Nisu se navijači nagledali dobrog fudbala u prvom duelu ova dva tima u aktuelnoj sezoni. Meč je u Gaciantepu okončan bez golova, što je u tom trenutku, s obzirom da se radilo o drugom kolu, bio uspeh domaćina. Od tada se dosta toga promenilo, Bešiktaš više nije bauk, ali smatramo da je bliži pobedi u ovom meču. Naš predlog je jedinica, a koeficijent za nju u kladionici MaxBet iznosi 1.53.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.