Petak, 14/01 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
14/01CSKA Moskva vs Asvel Lyon-VilleurbanneUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispod(1. Poluvreme)tip: Više 42.50
8 / 10 Ulog
14/01/2022 15:49
U Moskvi se u 21. kolu Evrolige sastaju CSKA i ASVEL. Meč u Megasport areni, domu igrača CSKA je zakazan za petak 14. decembar, sa početkom u 18.00.
CSKA

Kakva blamaža Panatinaikosa u meču protiv CSKA odigranom u sredu u Evroligi. Dovoljno je reći da je trener Atinjana Dimitris Priftis izgledao poražen na konferenciji za štampu nakon meča. Grčki strateg je dao nepovezanu izjavu kako svima čestita novogodišnje praznike 12. januara i kako je njegov tim izgubio zato što je igrao loše 4,5 minuta u drugoj četvrtini. Ne, čini se da je ovo ipak bila dominantna predstava ruskog tima od prve četvrtine do kraja, CSKA je dao 60 poena na poluvremenu, vodio i 30 poena razlike na meču, da bi konačan razultat bio 98:74 za Moskovljane. Najistaknutiji u timu CSKA u okršaju protiv Panatinaikosa su bili najkorisniji igrač 20. kola Evrolige (MVP of the Round) Danijel Heket sa 17 poena, 6 asistencija i 5 skokova, Marijus Grigonis sa 19 poena, i Tornike Šengelija sa 16 poena. Ubedljiva pobeda CSKA u utakmici protiv Panatinaikosa je došla bez verovatno najboljeg igrača Vila Klejburna, uz dobro raspoređenu minutažu ostalih košarkaša. Trijumf sa najvećom razlikom (24) ove sezone u Evroligi za CSKA u Grčkoj je čini se došao bez preterane potrošnje igrača, svih 12 košarkaša ruskog tima se upisalo u strelce i niko nije igrao više od 23 minuta. Na meču protiv ASVEL-a bi mogao da se vrati Klejburn, Amerikanac ima teškoća sa povredom kuka, a i ova utakmica sa francuskim predstavnikom je bitna za CSKA iz još jednog aspekta, da se poravnaju stari računi iz prvog dela Evrolige. Naime, ASVEL je slavio u Vilerbanu rezultatom 70:68, u tom meču u timu CSKA su bili najbolji Danijel Heket sa 16 poena, Johanes Vojtman sa 13 poena i Aleksej Šved sa 10 poena. Ta utakmica u Francuskoj je bila bleda predstava za CSKA , za tri poena su šutirali samo 20,8 % (5-24), protiv Panatinaikosa je tim iz Moskve šutirao za tri sjajnih 50 % (17-34). CSKA se trenutno nalazi na deobi šestog i sedmog mesta u Evroligi sa UNIKS-om, imaju 11 pobeda i 7 poraza u dosadašnjem delu sezone u Evroligi.

ASVEL

Francuski prvak i najtrofejniji košarkaški klub u zemlji \'\'galskih petlova\'\' sa 20 titula državnog prvaka, tim ASVEL-a dolazi u Rusiju sa stavom da nemaju šta da izgube. Ipak, CSKA ulazi, sa pravom, u meč sa ASVEL-om kao nadmoćni favorit. Francuski predstavnik je fantastično počeo sezonu u Evroligi sa 3 uzastopne pobede, Eli Okobo je bio pravo otkrovenje i dizan je u zvezde. Tim iz Vilerbana se držao u vrhu dobrih 8 kola (6-2), ali čini se da su se od sredine novembra prošle godine stvari vratile očekivanom redosledu događaja i da je ASVEL trenutno van prvih 8 na tabeli u Evroligi. ASVEL je u poslednjem meču u Evroligi savladao Fenerbahče na svom terenu i time prekinuo negativni niz od 4 poraza. U negativnoj seriji zajednički imenitelj u većini utakmica su bile neuverljive predstave najboljeg igrača ASVEL-a Elija Okoba. Posle deset uzastopnih utakmica sa dvocifrenim učinkom u poenima Okobo je povezao tri meča sa jednocifrenim učinkom, na tim mečevima je davao 7,9 i 8 poena. Ipak, Okobo u svojoj debitanskoj sezoni u Evroligi i dalje ima sjajne brojke, daje 16,39 poena u proseku, ima 3,9 asistencija i nešto preko 3 skoka po meču. U stopu ga prati Kris Džons, Amerikanac ove sezone u Evroligi ima 13,9 poena, 3,4 skoka i 3,1 asistenciju u proseku. ASVEL se nalazi na 9. mestu u Evroligi, imaju 8 pobeda i 9 poraza u dosadašnjem delu sezone.

Predlog

Mišljenja smo da igrači CSKA nisu zaboravili na poraz protiv ASVEL-a u prvom delu sezone i da će na krilima ubedljive pobede protiv Panatinaikosa u poslednjem kolu Evrolige od samog početka meča krenuti silovito na tim iz Francuske. Naš predlog je da će CSKA dati više od 42 poena posle prvog poluvremena u meču protiv ASVEL-a. Za igru ukupno poena domaćin prvo poluvreme + (granica 42,5 poena) kladionica Maxbet nudi koeficijent 1.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.