Četvrtak, 20/01 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
20/01UNICS Kazan vs FC BarcelonaHendikep(Sa produžetkom)tip: 1 -3.50
8 / 10 Ulog
18/01/2022 10:45
U Kazanju se u 22. kolu Evrolige sastaju UNIKS (11-7) i Barselona (16-4), UNIKS želi revanš za poraz u Kataloniji, da se učvrsti na mestu koje vodi u plej-of Evrolige, dok Barselona po najavama na ovaj meč dolazi bez sjajnog Nikole Mirotića. Meč u Basket Hall-u, domu igrača UNIKS-a, je zakazan za četvrtak sa početkom u 17.00.
UNIKS

Manje od mesec dana od šokantnog poraza u Barseloni, UNIKS ima dobru priliku da se revanšira značajno oslabljenim Kataloncima. Setimo se da je tim iz Kazanja ispustio 20 poena (57:77) prednosti koje je imao devet minuta pre kraja regularnog dela, meč je ušao u produžetke i Barselona je slavila u spektakularnom meču, možda i utakmici sezone krajnjim rezultatom 111:109. Ostalo je upamćeno da je Barselona na tom meču šutirala sa linije slobodnih bacanja 95,5 % (42-44), danas skoro mesec dana kasnije košarkaši UNIKS-a se pitaju kako su mogli da ispuste toliku prednost i prime 37 poena u poslednjoj četvrtini. Svoj prvi meč u 2022. godini, zbog situacije sa igračima pozitivnim na COVID-19, UNIKS je odigrao tek za vikend. Izabranici Velimira Perasovića su posle pauze od više od 15 dana od poslednjeg takmičarskog meča savladali solidnu ekipu Nižnji Novgoroda rezultatom 85:71. Na tom meču VTB lige najbolji pojedinci Uniks-u su bili Mario Hezonja i Ajzea Kenan sa po 20 poena, a po običaju ih je pratio Lorenco Braun sa 14 poena i 5 asistencija. UNIKS se nalazi na 7. mestu na tabeli u Evroligi, imaju 11 pobeda i 7 poraza u dosadašnjem delu sezone

Barselona

Najvažnija vesti iz košarkaškog kluba Barselona koja je došla za vikend je da je prva zvezda tima, i trenutno vodeći kandidat za najkorisnijeg igrača u Evroligi ove sezone, Nikola Mirotić pozitivan na COVID-19 i da ne bi trebalo da nastupi na meču u Rusiji. Mirotić je dao najveći doprinos dobrim rezultatima trenutno vodeće ekipe na lestvici u Evroligi Barselone, makar dok Real Madrid (15-3) ne odigra svoje zaostale utakmice. Naime, Mirotić je prvi strelac Barselone ali i cele Evrolige sa 17,75 poena u proseku, španski reprezentativac je i prvi skakač ekipe sa 5,5 skokova po meču. U prvom meču protiv UNIKS-a ovaj krilni centar je dao 28 poena. Po indeks rejtingu Mirotić se sa 21,60 indeksnih poena nalazi ubedljivo na prvom mestu u Evroligi. Na Mirotiću je izvršeno ukupno 84 faulova u sezoni i po tom kriterijumu se nalazi pri vrhu u Evroligi. Sve zajedno biće veliki hendikep za Barselonu igrati bez jednog od trenutno najboljih igrača u evropskoj, klupskoj košarci. Barselona se nalazi na 1. mestu u Evroligi, imaju 16 pobeda i 4 poraza.

Predlog

Mišljenja smo da će Hezonja, Kenan, Braun i družina želeti da se iskupe za poraz u Barseloni i da će ući puni motiva da pokažu da su sa pravom vodili veći deo meča u Kataloniji. Naš predlog je da UNIKS neže izgubiti više od 3 poena razlike u meču sa Barselonom. Za igru hendikep 1 uključujući produžetke (granica 3,5 poena) kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.72.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.