Subota, 22/01 - Fudbal, Nemačka, Bundeliga 2
22/01Hamburger SV vs Sankt PauliUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 2.50
9 / 10 Ulog
19/01/2022 21:29
Derbi 20. kola nemačke Cvajte igra su u Hamburgu, gde se sastaju gradski rivali. Meč između Hamburgera i Sent Paulija igra se u petak u 18.30.
Hamburger

Slavni klub iz najveće nemačke luke nikako da se vrati u Bundesligu od ispadanja pre četiri godine. Bili su blizu u par navrata, ali ih je, po pravilu, skupo koštao finiš sezone. I sada imaju dobru poziciju, nalaze se na 5. mestu, ali im je zaostatak za timovima ispred njih dostižan, pogotovo za trećeplasiranim Hajdenhajmom koji beži dva boda. U prethodna tri kola Hamburger je pobedio Hanzu, ali je onda vezao dva remija, sa Šalkeom i Dinamom u Drezdenu. Upravo ih je veliki broj nerešenih rezultata koštao boljeg bodovnog učinka, pošto su čak deset utakmica igrali nerešeno. Treba reći da Hamburger ima najmanje poraza u ligi, samo dva u 19 odigranih kola. U utorak su uspeli da eliminišu Keln u DFB kupu, posle penala i plasiraju se u četvrtfinale ovog takmičenja.

Sent Pauli

Kad smo već kod kupa Nemačke, recimo da je i Sent Pauli bio uspešan u osmini finala ovog takmičenja. Oni su napravili pravu senzaciju i na svom terenu su pobedili Borusiju iz Dortmunda sa 2:1. To je sigurno najveća pobeda ovog kluba iz predgrađa Hamburga u prethodnoj deceniji. Možda je ovo sezona povratka Sent Paulija u elitu, u kojoj nisu bili više od decenije. I dalje su lideri Cvajte, mada su bez pobede na prethodne tri utakmice. Igrali su nerešeno sa Fortunom u Dizeldorfu i sa Aueom na domaćem terenu, što je baš ozbiljan kiks. Između ta dva remija ugnjezdio se poraz u Kilu od Holštajna, pa sada Darmštat zaostaje samo jedan bod, a primakli su se i ostali rivali.

Predlog

Uspesi u Kupu, a i jedni i drugi su napravili velika iznenađenja, sigurno je dobar uvod u derbi Hamburga. Velika je šteta što navijači neće moći da uveličaju ovaj spektakl u najavi, ali verujemo da ćemo gledati meč sličan onom iz jesenjeg dela prvenstva u kome je Sent Pauli slavio sa 3:2. Teško je proceniti ko je bliži trijumfu, ali će golova sigurno biti. Naš predlog je 3+, a koeficijent za njega u kladionici MaxBet iznosi 1.58.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.