Četvrtak, 20/01 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
20/01ALBA Berlin vs Real MadridHendikep(Sa produžetkom)tip: 2 -5.50
8 / 10 Ulog
20/01/2022 09:58
U Berlinu se u 22. kolu Evrolige sastaju ALBA (6-12) i Real Madrid (15-3). ALBA nikada nije pobedila \'\'Kraljevski klub\'\' u Evroligi u istoriji, Real Madrid ima 11 uzastopnih pobeda nad berlinskim timom i još 2 pobede u Evrokupu. Meč u Mercedec-Benz Areni je zakazan za četvrtak sa početkom u 20.00.
ALBA

Tim iz Berlina traži prvu pobedu u istoriji u elitnom takmičenju nad velikanom Real Madridom. ALBA je već imala jedan meč ove nedelje u Evroligi, posle pauze od 16 dana i meča sa Hamburgom 2. januara zbog pozitivnih slučajeva na COVID-19. U tom meču, odigranom u utorak, ALBA je pružila dostojan otpor Olimpiji iz Milana, Berlinci su držali egal sa učesnikom Fajnal fora Evrolige prošle sezone do poslednje četvrtine (60:59), da bi na kraju italijanski tim prelomio u poslednjoj deonici i slavio krajnjim rezultatom 84:76. Nemački tim se nalazi na 16. mestu u Evroligi, ima 6 pobeda i 12 poraza u dosadašnjem delu sezone u Evroligi. Čini se da je ALBA ove sezone blizu da ostvari učinak iz prošle sezone u evropskom takmičenju, možda neku pobedu manje. Naime, ALBA je prošle sezone u Evroligi završila na kraju na 15. mestu Evrolige sa 12 pobeda i 22 poraza. To je tim koji ima određeni kvalitet, aktuelni su prvaci Nemačke u košarci, ako favoriti ne uđu sa ozbiljnim pristupom ALBA je sposobna da pobedi i ekipe sa znatno jačim rosterom. ALBA ove sezone u Evroligi ima 6 pobeda, 4 u svojoj dvorani protiv ASVEL-a, Makabija, Olimpije Milano i Monaka, dok su dva trijumfa na strani došla protiv Crvene zvezde i Žalgirisa. U prvom meču ova dva rivala Real je slavio komotnu pobedu na svom terenu rezultatom 87:64. Četverac tima iz Berlina koji se istakao ove sezone u Evroligi čine Maodo Lo, Luk Sikma, Oskar da Silva i Markus Erikson. Maodo Lo je odigrao sve utakmice u evropskom takmičenju, drugi je strelac ekipe u proseku sa 12,6 poena i drugi asistent sa 3,8 asistencija po meču. Iskusni Luk Sikma je kičma berlinskog tima već pet sezona, krilni centar je četvrti strelac tima u Evroligi sa 10,3 poena u proseku, ali i najbolji skakač sa 6,9 skokova i najbolji asistent sa 4,4 skoka u proseku po meču. Oskar da Silva je otkrovenje i ima 10, 4 poena i nešto preko 3 skoka po meču u Evroligi, dok je Markus Erikson dugo godina poznat kao dobar šuter pre svega za tri poena i ima najviše poena (12,4) u proseku za šampiona Nemačke u košarci ali na 12 odigranih mečeva u evropskom takmičenju.

Real Madrid

Madridski tim je mašinerija koja u drugi deo sezone u Evroligi ulazi sa najvišim ambicijama, po svemu sudeći se sa pravom smatraju jednim od glavnih favorita u takmičenju. Real Madrid ima dobar roster, kada se budu delila odličja možda baš svežina i odmornost budu od presudnog uticaja. Na put u Berlin Real Madrid je pošao bez Edija Tavaresa i Rudija Fernandeza, ipak, kao da ti izostanci ne bi trebalo da spreče španski tim da i 12 uzastopni put pobede ekipu iz Berlina u Evroligi. Čini se da će trener Real Madrida Pablo Laso imati slatkih muka, ne da izabere kojih pet igrača će biti na parketu, nego kojih 12 u protokolu u najbitnijim mečevima ove sezone. Naime, u timu Reala su se oporavili Entoni Rendolf i Trej Tompkins, iz NBA lige je došlo veliko pojačanje povratnik Gabrijel Dek, i Argentinac je sa timom na ovom gostovanju. Na svakoj poziciji u Realu postoje najmanje dva, tri rešenja, mogućnost kombinacija je velika i biće problem za svakog da skautira tim. Real Madrid ima 13 igrača ove sezone koji imaju više od 5 poena u proseku po meču u Evroligi, ako se iz ovih trinaest izdvoji Urban Klavžar, Slovenac je silom prilika dobio šansu i odigrao jedan meč sa dvocifrenim ućinkom, lista igrača je i dalje impresivna. Najefikasniji igrač za Real Madrid u Evroligi ove sezone je Geršon Jabusele sa 12,7 poena u proseku. Najbolji asistent Reala ove sezone je Toma Ertel sa 4,8 asistencija po meču u Evroligi. Čak i bez Tavaresa Real Madrid ima dosta dobrih skakača u ekipi i dalje ostaju opasni na tom polju. Španski tim je najbolji skakački tim u Evroligi ove sezone sa 36,78 skokova po meču. Prošle sezone u Evroligi Real Madrid je ubedljivo pobedio tim iz Berlina u svojoj dvorani rezultatom 91:62, dok su Madriđani u Nemačkoj ostvarili trijumf rezultatom 72:63.

Predlog

Mišljenja smo da je u ovom meču razlika u klasi velika i na strani Real Madrida, ALBA je posle pauze od više od 15 dana zbog COVID-19 imala naporan meč pre dva dana u Italiji protiv Olimpije u Milanu. Stoji podatak da ALBA nikada u istoriji nije savladala Real Madrid u Evroligi. U slučaju da španski gigant uđe u ovu utakmicu sa pravim i ozbiljnim pristupom ne bi trebalo da se postavi pitanje pobednika. Naš predlog je hendikep 2 (granica 5,5 poena) na Real Madrid, za tu igru kladionica Mozzartbet nudi koeficijent 1.57.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.