Nedelja, 23/01 - Fudbal, Turska, Superliga
23/01Jeni Malatijaspor vs Bešiktaš1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
20/01/2022 20:47
Šampion Turske se probudio u prethodnim danima, ali kasno da odbrani titulu. Meč u Malatiji igra se u subotu, u matine terminu, od 11.30.
Malatijaspor

Domaćin već jedanaest kola ne zna za pobedu u Superligi Turske i šanse za opstanak sve su mu manje i manje. Poslednji trijumf Malatija je ostvarila u drugoj polovini oktobra, a od tada na njihov bodovni konto legla su samo tri boda. Nije ni čudo da je \'\'fenjer\'\' u njihovom vlasništvu i pitanje je da li će o kraja sezone uopšte i napuštati njihovu vitrinu. Sada su u seriji od tri poraza, gubili su od Fenera i Gectepea kući, ali i od lidera Trabzona u gostima. To sigurno nije bio lak raspored, ali Malatija nije bila mnogo uspešnija ni kada rivali nisu bili iz ove kategorije. Posel one uspešne sezone u kojoj su izborili plasman u Evropu, ovaj klub je dođiveo veliki pad. Prvo je administrativno ostao u eliti, ali je ispadanje samo prolongirano za jednu godinu.

Bešiktaš

Šampion iz Istanbula je osvojio pehar Superkupa, ali ne verujemo da može ponoviti sjajnu prošlu sezonu kada su se okitili duplom krunom. Sada su u grupi timova koji imaju po 35 bodova i dele pozicije od 4. do 6. mesta. Vodeći Trabzon je već umakao na takvu razliku da je praktično nedostižan. Trenutno imaju 16 bodova više od Bešiktaša i ne verujemo da toliko mogu da prosipaju do kraja, s obzirom da je već odigrano 22 runde. Bešiktaš je uzeo sedam bodova u tri pretjhpdna kola, a vezao je dve pobede pred ovo gostovanje. Nijedan trijumf nije došao lako, oba puta slavili su minimalnim rezultatom, prvo protiv Gaciantepa, a onda na gostovanju kod Karagumruka.

Predlog

Jesenas je Bešiktaš lako pobedio Malatiju na svom terenu sa 3:0. Možda sada neće biti tako ubedljivi, ali će crno-beli iz Istanbula ipak slaviti. Teren u Malatiji, do nedavno, važio je za jedan od \'\'vrelijih\'\', ali su ove sezone poraženi već sedam puta kao domaćini u Superligi. Ov o bi trebalo da bude osmi poraz, a za dvojku se u kladionici CircusCasino dobija solidna kvota, koja iznosi 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.