Nedelja, 23/01 - Fudbal, Španija, La Liga
23/01Rayo Vallecano vs Atletik BilbaoUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
8 / 10 Ulog
22/01/2022 13:20
U prvom delu sezone \'\'pčelice\'\' su napravile iznenađenje u Baskiji, može li Atletik da uzvrati? Meč u predgrađu Madrida igra se u nedelju u 18.30.
Rajo Valjekano

U madridskom predgrađu Valjehasu domaći Rajo dočekuje velikana iz Baskije. Povratnik u špansku elitu igra odlično ove sezone i posle 21 kola nalazi se na 7. mestu, uz jednu zaostalu utakmicu. Rajo je, pored Sevilje, najuspešniji domaćin, na deset odigranih utakmica na svom \'\'Kampo de futbol\'\' stadionu samo su dva puta remizirali, dok su dobili osam mečeva. Njihova \'\'žrtve\'\', između ostalih, bila je i Barselona, ali se mora priznati da su uglavnom imali slabije timove kao rivale. Kao primer navedimo da su pobedili Granadu, Hetafe, Kadiz, Elče, Majorku, Espanjol i Alaves, a da su po bod u Valjehasu osvojili Selta i Betis.

Bilbao

Baskijci su izgubili u finalu Kupa kralja pre sedam dana od Reala, ali su zato u polufinalu tog takmičenja bili bolji od aktuelnog šampiona Atletika. Samo par dana kasnije za protivnika su imali Barselonu u osmini finala ovogodišnjeg Kupa kralja, a u reprizi prošlogodišnjeg finala. Uspeli su baskijci da se revanširaju Kataloncima za poraz u tom finalu i da, posle produđetaka, slave sa 3:2 i plasiraju se među osam najboljih. Ovo je treća sezona u kojoj Atletik igra dobro u Kupu kralja, pošto su u prethodna dva izdanja stigli do finala. Neće im biti lako u narednom kolu, žreb ih je spojio sa liderom prvenstva i pobednikom Superkupa Realom. Bilbao je u prvenstvu trenutno tek deseti na tabeli La Lige, s tim da su rekorderi po broju remija, čak deset puta su igrali nerešeno na 21 odigranoj utakmici.

Predlog

Samo jednu pobedu Rajo Valjekano ima na strani, i to upravo u Bilbaou jesenas. Bio je to meč koji je odlučen duboko u sudijskoj nadoknadi, a rešio ga je Radamel Falkao. Jeste tada palo tri gola na meču, ali sada sumnjamo da će ih biti toliko. Za Rajo tek kreću teški izazovi i dobro je da su sakupili solidan broj bodova. Naš predlog za ovaj meč je igra na mali broj golova, a za 0-2 gola u kladionici Mozzartbet koeficijent iznosi 1.59.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.