Četvrtak, 27/01 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
27/01FC Barcelona vs Asvel Lyon-VilleurbanneUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 82.50
8 / 10 Ulog
25/01/2022 23:26
Francuzi su uspeli da izvuku pobedu protiv Crvene zvezde i mnogo rasterećenije stižu u Kataloniju. Barsa je kiks iz Rusije ispravila pobedom nad \'\'večitim\'\' rivalom u ACB ligi. Utakmica se igra u četvrtak u 21 čas.
Barselona

Katalonci su po broju pobeda izjednačeni sa Realom na vrhu Evrolige, ali zato Madriđani imaju dva poraza manje. Barselona je poražena pet puta u 21 utakmici, što je dobar prosek, ali su ambicije ovog tima šampionske i očekuju se još ubedljivije partije. Nesumnjivo je da su upali u krizu, na prethodne četiri utakmice izgubili su tri puta, od Baskonije i Uniksa na strani, ali i od Olimpije iz Milana na domaćem parketu. Jedinu pobedu u Evroligi u 2022. godini zabeležili su protiv aktuelnog šampiona Evrope Anadolu Efesa. Kao i većina ostalih klubova u elitnom takmičenju i Katalonci su imali velikih probelma sa izostancima, što za trenera Jasikevičijusa nije bilo opravdanje. Najava boljih dana mogao bi da bude trijumf u Madridu protiv Reala u nedelju sa deset razlike. Najbolji su bili Kjurik i Šanli sa po 17 poena, dok je Mirotić dodao 13.

Asvel

Veliku dramu u Lionu protiv Crvene zvezde Asvel je rešio u svoju korist, mada je Ognjen Dobrić imao šut za pobedu Beograđana. Bila je to 9. pobeda francuskog tima u 20 utakmica, ali su i dalje ispod crte kada je plasman u doigravanje u pitanju. Sve to može lako da se promeni, prvi tim u zoni četvrtfinala ima samo jednu pobedu više. Inače ta pobeda nad Zvezdom došla je posle pravog debakla u duelu sa Monakom, što je klub koji predvodi Toni Parker dosta uzdrmalo. Asvel je već godinama najbolji francuski tim, ali mu se Monako sada pridružio u Evoligi i preti da mu preuzme primat i u domaćem šampionatu, u kome je Asvel trenutno tek četvrti, posle Metropolitana, Monaka i Orteza. Protiv Zvezde jedini dvocifreni bili su Džons i Lakomb, a da bi se iznenadila Barselona, morali bi i ostali da budu na najvišem nivou.

Predlog

Barselona je protutnjala kroz Lion u prvom delu sezone i slavila sa ubedljivih 60:80, uz fantastičnu partiju Laprovitole koji je ubacio 25 poena. On i Mirotić bili su dovoljni za trijumf od 20 poena razlike. Zanimljivo je da je Asvel oba puta pobedio Barsu prošle sezone, pa čak i u Blaugrani. Sada je teško očekivati da Francuzi mogu do iznenađenja, a naš predlog odnosi se na poene Barselone. Granica je na 82.5 poena, a mi smatramo da će Katalonci ubaciti više. Kvota za + poene domaćina u kladionici Meridianbet iznosi 1.83.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.