Petak, 25/03 - Košarka, SAD, NBA
25/03Milwaukee Bucks vs Washington WizardsHendikep(Sa produžetkom)tip: 1 -8.50
8 / 10 Ulog
24/03/2022 12:33
U Milvokiju se sastaju Baksi (45-27) i Vašington Vizardsi (30-41). Baksi su aktuelni prvaci u NBA ligi i ove sezone su u užem krugu kandidata za ponovno osvajanje trofeja, sa druge strane ovo je još jedna takmičarski razočaravajuća sezona za tim Vašington Vizardsa. Meč u Fiserv Forumu, domu košarkaša Milvoki Baksa, je zakazan za noć četvrtak na petak sa početkom u 01.00.
Milvoki Baksi

Pomalo neočekivano Baksima se otvaraju vrata ka tronu Istoka na kraju regularnog dela sezone. Nije mala stvar u ovoj paklenoj konferenciji imati prednost domaćeg terena u potencijalno sve 3 plej-of serije sa timovima Istoka, svakako da je to u teoriji lakši put doći do velikog finala NBA lige. Majami Hit (47-26), lider Istoka, je posle poraza od igračkih hendikepiranih Seventisiksersa (45-27) uspeo da izgubi i od desetkovanih Golden Stejt Voriorsa (48-25). Naime, u tim mečevima Hit je bio favorit, ipak su Seventisiksersi igrali bez Džoela Embida i Džejmsa Hardena, a Voriorsi bez Stefa Karija, Drejmonda Grina i Kleja Tomspona.
Milvoki Baksi (45-27) se nalaze na 2. mestu u Istočnoj konferenciji, pobedom u noćašnjem meču protiv Vašington Vizardsa dolaze na samo jednu pobedu daleko od Majami Hita. U poslednja skoro 2 meseca, tačnije od početka februara, sa Janisom Adetokumbom u sastavu, Milvoki Baksi imaju 15 pobeda na poslednjih 19 utakmica, gubili su samo protiv jakih timova, i to Voriorsa, Netsa, Seventisiksersa i Finiks Sansa.

Vašington Vizardsi

Kristaps Porzingis ima tako, sa vremena na vreme, utakmicu kao protiv Los Anđeles Lejkersa, kada ostavi utisak prave igračine. Tada je timu iz Kalifornije dao 16 od svojih 27 poena u poslednjoj četvrtini i rešio u meč u korist svog tima. Problem sa Letoncem što je sezona u NBA ligi duga, samo regularni deo traje skoro 6 meseci, u tom periodu je zakazano 82 utakmice za svaki od timova. Nije sporno da Porzingis može da odigra sjajan košarkaški meč, problem je kontinuitet i trajanje. Naime, u finišu ove sezone Porzingis je upisao 42 nastupa, prvo za Dalas Maverikse, a sada i za Vašington Vizardse. Bilo je tu i objektivnih okolnosti kroz karijeru Porzingisa, pa je tako u sezoni 2019-2020 došlo do prekida, dok je prošle bio skraćen regularni deo na 72 utakmice, ali reprezentativac Letonije nema više od 57 utakmica u regularnom delu još od 2017. godine, a celu jednu sezonu (2018-2019) je propustio zbog povrede. Sudbina Vašington Vizardsa umnogome zavisi od odluke Bredlija Bila na leto, postoje brojne spekulacije, ovaj bek je odugovlačio sa produženjem ugovora i još uvek nije jasno šta će na kraju da se desi. Da li je Bredli Bil uopšte zainteresovan da ostane u glavnom gradu SAD-a i da šansu ne toliko pouzdanoj kombinaciji sa povredama sklonom Porzingisu vreme će pokazati.

Predlog

Mišlenja smo da su Milvoki Baksi povratkom Bruka Lopeza ušli u optimalnu formu, ozbiljni pristup se podrazumeva, operacija \'\'Odbrana titule\'\' je uveliko u toku. Naš predlog je hendikep 1 (granica 8.5 poena) na Milvoki Bakse u meču protiv Vašington Vizardsa, za tu igru kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.51.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.