Petak, 13/05 - Fudbal, Austrija, Erste Liga
13/05Horn vs A. Lustenau1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
11/05/2022 18:43
Dva kola pre kraja austrijeske druge lige Austrija Luštenau je nadokam plasmana u elitu. Gostovanje u Hornu je u petak u 18.30.
Horn

Ekipa Horna još nije obezbedila opstanak s obzirom da ove sezone iz druge lige u Austriji ispadaju tri ekipe. Liga je proširena, sada se igra dvokružno 30 kola, a od 16 timova samo prvi ide u elitu, dok poslednja tri prelaze u regionalne lige. Pitanje je da li se ovako dobilo na kvalitetu, a upravo je Horn bio drugoligaš i u onom ranijem sistemu kada je igralo samo deset timova. Horn je trenutno 12. ima četiri boda više od prvog tima ispod crte, a to je u ovom momentu drugi tim bečke Austrije. U poslednjem kolu Horn gostuje Liferingu. Za siguran opstanak trebaju im dva boda, ali je teško očekivati da Austrija II može uzeti svih šest bodova u poslednje dve utakmice.

Austrija Luštenau

Gosti imaju veliku šansu da kao prvi završe prvenstvo i tako od jula igraju u elitnom rangu austrijskog fudbala. Posle gostovanja Hornu Austrija Luštenau dočekuje drugi tim bečke Austrije, ekipu koja je u zoni ispadanja i čini nam se da ih niko ne može zaustaviti na putu ka prvoligaškom društvu. Jedino ih ugrožava Floridsdorfer, tim koji ima dva boda manje pred poslednja dva kola, ali i znatno slabiju gol razliku od Austrije Luštenau. Tako da će ovom timu biti dovoljna četiri boda iz dva preostala kola za osvajanje prvog mesta. Po mnogima u Hornu im je dovoljan i bod, pošto su u duelu sa Bečlijama apsolutni favoriti, ali zašto bi rizikovali da u poslednjem kolu moraju da pobede.

Predlog

Austrija Luštenau je u poslednjih sedam mečeva pobedila na šest, dok je samo jednom remizirala. Bilo je tu i jačih timova nego što je Horn, pa smatramo da ne bi trebalo da imaju problema na ovom gostovanju. Jesenas su Horn dobili sa 2:0, a prošlog proleća duel ovih timova bio je spektakularan u Hornu, domaćin ga je dobio sa 4:3. Sada je dvojka izvesna, a koeficijent za nju u kladionici Mozzartbet iznosi 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.