Subota, 14/05 - Fudbal, Nemačka, Bundesliga
14/05Union Berlin vs Bohum1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
12/05/2022 09:30
Berlinci su ponovo podigli lestvicu i protiv Bohuma igraju za plasman u Ligu Evrope. Sve utakmice poslednjeg kola nemačke Bundeslige igraju se u isto vreme, u subotu u 15.30.
Union Berlin

Kada su ušli u elitu pre tri godine, svi su mislili da se Union neće predugo zadržati u društvu fudbalskih \'\'ala\'\'. Međutim, u prvoj sezoni su lako obezbedili opstanak, u drugoj su po prvi put izborili plasman u Evropu, tačnije u Ligu konferencija, da bi sada bili na kork od plasmana u Ligu Evrope, a pritom ih je par minuta delilo od igranja u finalu DFB kupa. Navijači mlađeg berlinskog kluba žive svoj san. Da nije bilo malih padova u igri, sada bi bili konkurentni i za LIgu šampiona, ali neka nešto ostave i za narednu sezonu. U tri prethodna kola pobedili su na strani dve ekipe koje se bore za Ligu šampiona, Lajpcig i Frajburg, ali se između ta dva trijumfa smestio remi sa poslednjeplasiranim Grojterom i to u Berlinu. Samo da su taj meč dobili sada bi imali jedan bod manje od Lajpciga i priliku da na kraju budu četvrti. Ipak, i ako odbrane šesto mesto biće to fantastičan uspeh, s obzirom da će onda igrati u Ligi Evrope.

Bohum

I gosti u potpunosti mogu biti zadovoljni svojom povratničkom sezonom. Ni njima nisu davane velike šanse da opstanu u Bundesligi, posebno nakon dosta slabog starta prvenstva. Međutim, kako je vreme odmicalo, tako je i Bohum igrao sve bolje i bolje i počeo da pobeđuje i velike klubove, uključujući i desetostrukog šampiona minhenski Bajern. Pred poslednje kolo nalaze se na 11. mestu, a zavisno od rezultata ove runde mogu na kraju biti od 10. do 13. mesta. Kako god da bude sezona mora dobiti pozitivnu ocenu, a za neki značajniji rezultat mora se sačekati. Bohum ima dve vezane pobede iza sebe, prvo su savladali Borusiju u Dortmundu sa 4:3, što je bio, uz pobedu nad Bajernom, najblistaviji trenutak u sezoni, a u prošlom kolu su na svom terenu dobili Arminiju i tako ih, najverovatnije, izbacili iz lige. Bohum je dugo imao samo dve gostujuće pobede, a na poslednja tri gostovanja ima isto toliko, pošto je pored Dortmunda pobedio i Hofenhajm.

Predlog

Ovo bi trebalo da bude jedan od najsigurnijih fikseva ovog vikenda. Pobeda Unionu donosi plasman u Ligu Evrope i ne verujemo da će oni ispustiti takvu šansu. Međutim, u Bundesligi nema unapred upisanih bodova i sigurno je da će Bohum igrati kao da im život zavisi od ovog meča. Zato je ovo takmičenje tako posebno. Naš predlog je, ipak, jedinica, a za nju se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 1.42.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.