Subota, 14/05 - Fudbal, Francuska, Liga 1
14/05Monako vs BrestPoluvreme/Krajtip: 1/1
9 / 10 Ulog
12/05/2022 11:38
\'\'Kneževi\'\' su blizu kvalifikacija za Ligu pampiona, moraju samo da pobede u dve preostale utakmice. Meč sa Bretom igra se u subotu u 21 čas.
Monako

Posle poraza Rena u odloženom meču u Nantu, Monako su širom otovrena vrata plasmana u kvalifikacije za Ligu šampiona. Dva prva mesta u francuskoj Ligi 1 direktno vode u elitni evropski rang, dok trećeplasirani tim mora u kvalifikacije. Monako je i prošle sezone bio treći na kraju, ali se nije plasirao u grupnu fazu Lige šampiona pošto ih je na poslednjem stepeniku zaustavio ukrajinski Šahtjor iz Donjecka, i to tek nakon produđetaka u revanšu. Dva kola pre kraja Monako ima dva boda više od Nice koja je sada četvrta, a tri boda više od Rena. Posle meča sa Brestom na svom terenu Monaku je još preostalo gostovanje u Lansu, pa ako pobede i \'\'Kanarince\'\' ostaju sigurno treći na tabeli i idu u kvalifikacije za Ligu šampiona, što je bio prvi cilj u sezoni koja je pri kraju.

Brest

Gosti u dva preostala kola nemaju neki imperativ osvajanja bodova. Brest se trenutno nalazi na solidnom 11. mestu i neće moći značajnije ni da popravi, ali ni da pokvari takav plasman. Niz od tri uzastopne pobede, koje su im i donele spokoj u finipu sezone, prekinuli su u prošlom kolu kada su na svom terenu poraženi od Strazbura minimalnim rezultatom. Taj primljeni gol bio je prvi posle više od 250 minuta, koliko im je mreža mirovala. U poslednjem kolu Brest će dočekati Bordo, a moguće je da će taj meč biti oproštaj Žirondinaca od Lige 1, s obzirom da su u teškoj situaciji kada je opstanak u pitanju.

Predlog

U prvom delu sezone Brest je slavio protiv Monaka sa 2:0. Sada je situacija takva da je sve na strani ekipe iz Kneževime. Monako je u seriji od osam uzastopnih pobeda i sigurni smo da će niz povećati na devet. Kvota je dosta niska za jedinicu, pa smo je pojačali prelazom 1/1 za koji je koeficijent 1.69 u kladioniic CircusCasino.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.