Četvrtak, 19/05 - Fudbal, Švajcarska, Super League
19/05Lugano vs CirihUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 3.50
7 / 10 Ulog
16/05/2022 16:26
U pretposlednjem kolu švajcarske Super lige sastaju se timovi koji su osvojili trofeje, pobednik kupa Lugano i novi šampion Cirih. Svi mečevi igraju se u četvrtak od 20.30.
Lugano

Domaći tim je uspeo u nedleju da stigne do trofeja u kupu i tako se izbori za nastup u Evropi naredne jeseni. To je veliki uspeh za Lugano, ali ovo nije prvi put da oni igraju u grupnoj fazi Lige Evrope. Dogodilo se to već dva puta u poslednje vreme, prvo u sezoni 2017/18, a onda i 2019/20. Prvi put su zauzeli treće, a drugi put četvrto mesto u grupi i nisu uspeli da se plasiraju u nokaut fazu. U finalu kupa pobedili su Sankt Galen, dosta ubedljivo sa 4:1, dok se trenutno na tabeli načaze na solidnom 4. mestu. U tri prethodna kola su bez poraza, imaju dva remija i jednu pobedu.

Cirih

Ekipa Ciriha je sve zadivila i odavno je poznato da su šampioni Švajcarske. Dok su svi mislili da će o trofeju odlučivati Jang Bojsi, četvorostruki uzastopni šampioni i Bazel, Cirih je iz drugog plana uspeo da se prvo probije na lidersko mesto, a onda i stigne ubedljivo do pehara. Dva kola pre kraja imaju osam bodova više od drugoplasiranog Bazela, a čak 10 od \'\'mladih momaka\'\' iz Berna. Niz od četiri uzastopne pobede prekinuli su u prošlom kolu na svom terenu protiv Lozane. U poslednja dva kola ostalo je da se reši pitanje ekipe koja ide u baraž za opstanak, a da to izbegnu bore se Lucern sa 36 bodova, te Sion i Grashopers koji imaju po bod više.

Predlog

Ovo je poslednji, četvrti, prvesntveni okršaj Lugana i Ciriha ove sezone. Sva tri do sada dobio je Cirih, a zanimljivo je da Lugano nije postigao nijedan gol za tih 270 minuta. Možda je vreme za prvi trijumf Lugana, ali je jasno da će na meču biti slavljenička atmosfera, ovo su ekipe koje su podelile trofeje u Švajcarskoj i treba očekivati pravi revijalni meč Kad je tako, golova bi trebalo da bude dosta, a naš predlog je 4+ sa kvotom 2.50 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.