Četvrtak, 19/05 - Fudbal, Švajcarska, Super League
19/05Grasshopper vs St. Gallen1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
17/05/2022 14:15
Za domaći tim ovo bi mogla biti presudna utakmica u pokušaju da izbegnu baraž za opstanak. Meč sa Sankt Galenom igra se u četvrtak u 20.30.
Grashopers

Malo je nedostajalo da \'\'Skakavci\'\' donesu ceo plen iz Bazela. U prethodnom kolu su igrali na Sent Jakobu i izvukli remi, što bi, u drugim okolnostima, bio fantastičan rezultat. Međutim, Grashopersi se bore za opstanak, tačnije žele da izbegnu pretposlednje mesto i igranje u baražu. Iz lige je već ispala Lozana, a da ne budu pretposlednji pokušavaju Lucern, Sion i Grashopers. Lucern je u najtežoj poziciji pošto ima bod manje od druge dve ekipe, ali i \'\'Skakavci\'\' imaju nezgodan raspored. Prvo igraju protiv Sankt Galena, ekipe koja je razočarana nakon poraza u finalu kupa u nedelju, čime su ostali bez šanse da igraju u Evropi ove jeseni, dok u poslednjem kolu Grashopersi idu u Bern na megdan, sada već, bivšem šampionu Jang Bojsima.

Sankt Galen

Porazom u finalu kupa od Lugana, za Sankt Galen je sezona praktično gotova. Oni su izgubili dosta ubedljivo, sa čak 4:1, što znači da ih neće biti među učesnicima evrpskih kupova iz ove zemlje za narednu sezonu. Sankt Galen je i prošle sezone bio van zone plasmana u Evropu, završio je kao šesti, a sada je samo jedno mesto bolje plasiran. To se ne može nazvati uspehom, pogotovo nakon one sezone kada su se boriti za titulu do poslednjeg kola. U prvenstvu imaju dva vezana poraza, a ako dodamo i ovaj iz finala kupa, to je tri neuspeha u nizu. Na te tri utakmice primili su čak 10 golova.

Predlog

Motiv je apsolutno na strani domaće ekipe i Grashopers će pokušati maksimalno da iskoristi to što igra na svom Lecigrundu. U toku ove sezone \'\'Skakavci\'\' su uspešniji u međusobnim duelima od Sankt Galena, dobili su prva dva okršaja sa 5:2 i 4:0, da bi Sankt Galen slavio u poslednjem, za sada, sa 2:0 na svom terenu. Jedinica nam se nameće kao logičan izbor, pogotovo jer su gosti u lošem momentumu zbog poraza u finalu kupa. Za pobedu Grashopersa u kladionici Meridianbet dobija se koeficijent 2.02.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.