Subota, 21/05 - Fudbal, Hrvatska, HNL
21/05Dinamo Zagreb vs Hajduk SplitDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
19/05/2022 17:20
Nije se ispula želja svih iskrenih ljubitelja fudbala da o tituli u Hrvatskoj odlučuje duel Dinama i Hajduka u poslednjem kolu, a malo je nedostajalo. Utakmica u Maksimiru, poslednja u ovoj sezoni, igra se u subotu u 20 časova.
Dinamo Zagreb

\'\'Modri\'\' će proslaviti novu šampionsku titulu kako dolikuje, a boljeg rivala za šampionsko slavlje nisu mogli da požele. To je najveći rival iz Splita, koji je u ovoj sezoni podsetio na one slavne dane. Nije se Dinamo ove sezone prošetao do naslova, bilo je udara sa svih stara, pretio je najviše Osijek, ali i Hajduk i Rijeka. Retko kada se događalo da \'\'Modri\'\' izgube ovoliko bodova tokom sezone. Trofej su odbranili pobedom u Šibeniku u prošlom kolu, ali pre svega trijumfom nad Osijekom u Maksimiru dva kola ranije. U poslednju rundu ulaze sa 4 boda više od hajduka i ne postoji način da ih Splićani ugzore i pored činjenice da su dobili prethodni međusobni okršaj, odigran pre samo mesec dana.

Hajduk

Vraća se polako Hajduk na velika vrata u hrvatski, a verujemo uskoro i evropski fudbal. Ove godine su ugrozili titulu Dinama, a verujemo da će naredne sezone biti još ozbiljniji i pominju se velika pojačanja, pa bi posle Livaje i Kalinića u na Poljud mogao da sleti i jedan Edin Džeko. Torcida je bila zadovoljna večim delom sezone i obarala je rekord u posti u nekoliko navrata, a pamte se dueli sa Osijekom i Dinamom. Splićani su vezali 11 utakmica bez poraza u šampionatu Hrvatske, što se nije baš dugo dogodilo, ali su ih skupo košatli neki neplanirani nerešeni rezultati protiv, objektivno, slabijih ekipa. Pre dva kola na Rujevici protiv Rijeke pokazali su da imaju šampionski šmek i ako uspeju da zadrže tim i malo ga pojačaju, biće veliki kandidata da pehar presele u Split naredne sezone. Za Hajduk ovo nije poslednji meč u sezoni, za njih će utakmica godine, pošto se ispostavilo da ova to nije, biti ona 26. maja u finalu kupa protiv Rijeke, a igraće se na njihovom Poljudu.

Predlog

Moguće je da će trener Splićana Litvanac Dambrauskas, poštedeti napora neke igrače i čuvati ih za finale kupa, pošto je Hajduk dugo bez trofeja. Ipak, nemojte potceniti želju Splićana da pokvare šampionsko slavlje najvećem rivalu bar utoliko da mu ne dozvole da ih pobedi na zatvaranju sezone. Uglavnom, treba očekivati otviren meč i bar po gol na obe strane. Naš predlog je GG a kvota za njega u kladionici MaxBet iznosi 2.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.