Subota, 25/06 - Fudbal, Belorusija, Vysshaya Liga
25/06Slutsk vs Vitebsk1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
23/06/2022 15:04
Domaćin je poražen samo jednom u ovoj sezoni i favorit je u duelu sa Vitebskom. Meč se igra u subotu u 16 časova.
Sluck

Mada se nalaze samo u sredini tabele, ekipa Slucka se može nazvati prijatnim iznenađenjem ovogdišnje Višaje. Posle 1o utakmica u beloruskoj ligi Sluck ima tri pobede, šest remija i samo jedan poraz. Taj neuspeh su doživeli na svom terenu kada ih je FC Minsk pobedio sa 4:2. Sada su u seriji od tri uzastopna remija. Igrali su erešeno sa Dnjeprom i Gomelom na svom terenu, a prošle sedmice su uzeli bod na gostovanju kod Dinama u Minsku. I prethodno prvenstvo su završili u sredini tabele, bili su na devetom mestu, ali mnogo bliže dnu nego vrhu tabele. Najvažniji cilj bio je ispunjen, a to je opstanak. I sada je plan da se što pre obezbedi status prvoligaša i za narednu sezonu, a sudeći po partijama koje pružaju, ne bi smeli da imaju problema oko toga.

Vitebsk

Gosti su prople sezone bili bolji od Slucka, ali su sada iza njih na tabeli. Vitebsk je tek 13. na tabeli, odmah iznad crte koja deli ekipe koje će morati u baraž od onih u sigurnoj zoni. U 11 odigranih mečeva uzeli su samo 7 bodova, a do sada su pobedili samo jednom. Bilo je to na domaćem terenu protiv Dnjepra iz Mogileva, a u duel sa Sluckom ulaze posle pet utakmica bez pobede sa samo jednim osvojenim bodom. U prethodna tri meča su doživeli poraze, pobeđivali su ih Dinamo u Minsku i Šahtjor u Soligorsku, što svakako nisu kiksevi za Vitebsk, ali su podbacili u prošlom kolu na svom terenu protiv ekipe Žodinu kada su izgubili minimalnim rezultatom.

Predlog

Sluck je u mnogo boljoj formi, ali je i Vitebsk platio danak teškom rasporedu. Možda je gostima potrebna jedna neočekivana pobeda da krenu ka gornjem delu tabele, ali sumnjamo da će do nje doći na ovom gostovanju. Sluck bi trebalo da nastavi seriju dobrih rezultata, a mi očekujemo da na ovom meču dođe jedinica. Za pobedu domaćina u kladionici Mozzartbet koeficijent iznosi 2.10.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.