Sreda, 29/06 - Fudbal, Finska, Suomen Cup
29/06Haka vs KuPSDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
28/06/2022 13:57
Ovo je utakmica četvrfinala finskog kupa. Haka dočekuje goste iz Kuopija u sredu u 17.30.
Haka

Tim iz Valkeakoskija se bori za plasman u Plej-of, čime bi njihove ambicije za ovu sezonu bile ispunjene. Davno je prošlo vreme kada je Haka bila najbolji finski tim, pošto su u međuvremenu jedno vreme proveli i u drugoj ligi. Sada su u grupi timova koji nisu najbolji, ali ni autsajderi u \'\'zemlji 1000 jezera\'\'. Imali su u aktuelnoj sezoni svoje dobre partije, ali je najbolja bila baš u kupu u osmini finala, kada su kao gosti pobedili aktuelnog šampiona HJK i to u Helsinkiju. Inače računajući dve utakmice u kupu, oni su bez poraza na prethodnih pet utakmica, s obzirom da su u tri poslednja kola dva puta igrali nerešeno i pobedili Mariehamn. Nisu imali sreće sa žrebom u kupu pošto posle Helsinkija igraju sa drugom najjačom ekipom u Finskoj, timom KuPS-a.

KuPS

Lider finske lige, ekipa KuPS-a, najviše pažnje posvećuje prvenstvu, ali sigurno da neće odustati od pehara u kupu, pogotovo sada kad im je Haka s puta sklonila najvećeg rivala Helsinki. Ekipa iz Kuopija igra na tri fronta, uskoro ih očekuje start evropskih kvalifikacija, u prvom kolu igraju sa gruzijskim timom Dila Gori, ali između okršaja sa Hakom i meča sa Gruzijcima, sledi im najveći derbi protiv Helsinkija u Kuopiju. Dakle, baš naporna sedmica je pred KuPS-om, četvrtfinale kupa, derbi prvenstva i prvo kolo kvalifikacija za Ligu konferencija, videćemo kako će isplivati iz toga.

Predlog

KuPS je pobegao na tri boda razlike u odnosu na HJK, a ima i meč manje odigran. Ukoliko bi slavili u direktnom duelu, bila bi to već pristojna razlika, mada tek treba da se igra drugi deo regularnog dela sezone, pa tek Plej-of. Možda je ovo prilika da Haka iznenadi KuPS, koji će se malo čuvati za rivala iz prestonice. U prvom okršaju ove dve ekipe u aktuelnoj sezoni KuPS je u Kuopiju slavio sa 2:1. I sada je naš predlog igra gol-gol, a za nju se u kladionici Mozzartbet dobija keoficijent 1.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.