Utorak, 19/07 - Fudbal, Međunarodni, Liga šampiona
19/07Linfield vs Bodø / GlimtUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
7 / 10 Ulog
18/07/2022 11:51
Oba tima su imala dosta problema da se probiju u drugo kolo. Za Linfild se to i očekivalo, ali je norveški prvak neprijatno iznenadio. Utakmica u Belfastu igra se u utorak u 20.45.
Linfild

Šampion Severne Irske dobio je dvomeč protiv velškog TNS-a tek nakon 210 minuta igre. Bili su Severni Irci i veliki srećnici u revanšu. Gol za pobedu dali su u 94. minutu i time poništili prednost TNS-a od jednog gola iz prvog meča. Velšani su bili još u nogdaunu kada je Linfild dao drugi gol, u petom minutu prvog produžetka i to je na kraju bio i konačan ishod. Ako su protiv šampiona Velsa bili ravnoravni u većem delu tih duela, protiv Norvežana su im šanse znatno manje. Dobra stvar je što će se u slučaju eventualnog poraza preseliti u kvalifikacije za neki od slabijih kupova, i imaće lepu šansu da po prvi put igraju u grupnoj fazi nekog takmičenja. Ako bi napravili senzaciju i eliminisali Bode/Glimt automatski bi obezbedili iranje u Evropi do zime.

Bode/Glimt

Dvostruki uzastopni prvak Norveške rešio je, bars e tako činilo, sve dileme oko plasmana u drugu rundu kvalifikacija posle prvih 90 minuta duela sa Ki Klaksvikom sa Farskih Ostrva. Ispostavilo se da ni 3:0 protiv šampiona Farskih Ostrva nije garancija prolaska dalje, pa su već posle 20 minuta igre u Klaksviku gubili sa 2:0. Na kraju su Farani slavili sa 3:1, što je jedan od njihovih većih uspeha u Evropi, ali nedovoljan da eliminišu Norvežane. Bode/Glimt je igrao dosta promenjivo i u odmaćem prvenstvu na startu sezone, već su napravili ozbiljan zaostatak za vodećim ekipama, ali bi pobeda u Hamaru, nad Ham-Kamom u subotu, mogla da bude najava boljih dana. Za njih je duel sa Linfildom najvažniji u ovom delu sezone, a možda i do kraja ove godine. Eliminacijom Severnih Iraca ostaju u Evropi do zime, a dobijaju šansu da se plasiraju i u Ligu šampiona, pa je sigurno da će biti maksimalno motivisani.

Predlog

Upoređivati prvake Severne Irske i Norveške iluzorno je upoređivati. Jasno je čiji je takmičenje kvalitetnije i ko je favorit u ovom dvomeču. Pored toga norveška liga je u jeku, dok prvenstvo Severne Irske još nije krenulo. Ipak, igra se i revanš u Norveškoj, pa je moguće da će Bode, pre svega, paziti da ostvari dobar rezultat u gostima, koji bi mogao lako da popravi, ako bude trebalo, na svom terenu. Zato ćemo i izbeći konačan rezultat i predložiti igru na mali broj golova. Za 0-2 gola koeficijent u kladionici CircusCasino iznosi 1.89.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.