Petak, 29/07 - Fudbal, Finska, Veikkausliiga
29/07Lahti vs IlvesDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
9 / 10 Ulog
27/07/2022 20:50
Prvi meč nove runde finskog prvenstva igra se u petak u Lahtiju. Domaći Lahti dočekuje Ilves od 17 časova.
Lahti

Veoma loša sezona za Lahti, barem u prvih 15 kola. Doduše oni su odigrali i jedan meč više od ostalih rivala, a to je onaj susret sa aktuelnim šampionom Helsinkijem, koji je odigran unapred. Iz 16 utakmica sakupili su samo 12 bodova što je u ovom trenutku dovoljno samo za pretposlednje mesto na tabeli. Uz tri pobede i tri remija Lahti je upisao čak 10 poraza, koliko ima i poslednjeplasirani HIFK, mada je čak pet bodova iza Lahtija. U tri prethodna kola Lahti je doživeo isto toliko poraza. Gubili su od KuPS-a, Honke i SJK-a, a na ta tri meča primili su čak 12 golova. Poslednja pobeda bila im je protiv Intera iz Turkua početkom jula.

Ilves

Gosti su negde na granici plasmana u plej-of. Trenutno je Ilves na šestom mestu, a sigurno je da bi bili zadovoljni da tu ostanu do okončanja 22. kola. U tom slučaju bi igrali plej-of, pošto se liga deli na dva dela, prvih šest će se boriti za titulu a drgih šest za opstanak. Ni Ilves nije bio preterano uspešan u poslednje tri utakmice. Oni su, za razliku od Lahtija, ipak osvojili jedan bod u tom intervalu. U gornjem delu tabele drži ih solidan učinak na strani, a na prethodna četiri gostovanja nisu poraženi, imaju tri remija i jednu pobedu. U prošlom kolu Ilves je pružio snažan otpor šampionu Helsinkiju, ali je na kraju doživeo poraz od 2:1, mada je do dvadesetak minuta pre kraja vodio sa 1:0.

Predlog

Dok se za goste zna da će se boriti za plej-of, Lahti će, gotovo sigurno igrati u plej-autu. I jednima i drugima su bodovi potrebni, ali je teško naslutiti ko im je bliži. Ove sezone Ilves i lahti su se već dva puta sastali, oba puta na terenu Ilvesa. Prvo je Lahti u kupu slavio sa 4:3, da bi prvenstveni duel pripao Ilvesu sa 3:2. Primetno je da je padalo mnogo golova, a i sada očekujemo da ih bide na obe strane. Za GG koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.63.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.