Četvrtak, 11/08 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
11/08Raków Częstochowa vs Spartak Trnava1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
08/08/2022 14:05
Poljski vicešampion stekao je dva gola prednosti posle gostovanja u Trnavi. U Čestohovi će biti veliki favorit. Meč se igra u četvrtak u 18 časova.
Rakov

Već dve sezone ekipa Rakova je nadomak šampionske titule u Poljskoj, ali uvek završi na drugom mestu. Pre dve godine ispred niuh je bila Legija iz Varšave, a prošle sezone je kao prvi završio Leh iz Poznanja, i pored velike prednosti koju je Rakov imao u poslednjih nekoliko kola. Za utehu Rakovu bilo je osvajanje Kupa Poljske. U novom prvenstvu Rakov je pobedio Vartu i Stal, ali je prošlog vikenda izgubio od Gurnjika. Treba reći i da su osvojili Super kup na startu sezone pobedivši Leh u gostima. Što se Evrope tiče Rakov je eliminisao kazahstansku Astanu sa dve pobede, 5:0 i 1:0, a i u prvom meču u Trnavi nije primio gol, slavio je sa 2:o protiv domaćeg Spartaka.

Trnava

Jasno je svima u Spartaku da se njihovo evropsko puteseštvije završava u poljskoj Čestohovi. Poraz od 2:0 iz prvog meča nije nenadoknadiv, ali se videlo da je Rakov bolji tim i u gostima, a kako će tek biti pred svojim navijačima. Spartak je u prošlom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija izbacio velški Njutaun sa dva trijumfa, dok je slovačkoj ligi na četiri utakmice upisao pobedu, poraz i dva remija. Prošlog vikenda su odigrali 2:2 sa žilinom, pa se trenutno nalaze na šestom mstu sa 5 bodova, četiri manje od vodećeg Slovana iz Bratislave, aktuelnog šampiona ove zemlje.

Predlog

Možda će Spartak ići na sve ili ništa u Čestohovi, ali bi u takvom slučaju mogao da doživi i katastrofu. U prvom meču Rakov je oba gola postigao u prvih 45 minuta, a strelac je bio španski internacionalac Ivi Lopez. Radi se o iskusnom fudbaleru koji je nastupoa za dosta klubova u Španiji, a u Rakov stigao pre dve godine. U prošloj sezoni dao je čak 20 golova iako igra na sredini terena. Da ne dužimo, Rakov će pobediti i povećati klupski koeficijent. Za jedinicu se u kladionici Circus Bet dobija koeficijent 1.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.