Petak, 12/08 - Fudbal, Finska, Veikkausliiga
12/08Haka vs OuluDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
9 / 10 Ulog
10/08/2022 19:34
Prvi meč novog kola u finskoj elitnoj diviziji igraju Haka i Oulu, dve ekipe iz gornjeg dela tabele. Susret je zakazan za petak u 17 časova.
Haka

Domaći je seriju sjajnih rezultata, sedam kola bez poraza sa četiri pobede i tri remija, prekinuo porazom od Marienhamna u prethodnom kolu. Prethodni prvenstveni poraz tim iz Valeakoskija dođiveo je još sredniom maja, kada su poraženi u prestonici od aktuelnog šampiona Helsinkija. Zato pomalo i čudi neuspeh protiv tima koji se nalazi tek na desetom mestu i, sva je prilika, igraće u plej-autu. Što se Hake tiče oni se i dalje bore da ostanu među prvih šest na tabeli i tako izbore plasman u plej-of. Pet kola pre kraja regularnog dela prvenstva imaju dobre šanse da to i ostvare, nalaze se na petoj poziciji, ali je prednost ispred prve ekipe ispod te crte koja deli tabelu na dva dela samo tri boda. Svaki poen u narednih pet kola mođe biti presudan u njihovom pokušaju da budu deo gornjeg doma.

Oulu

I gosti imaju istu želju kao i Haka. Oulu je mesto iznad domaćina ovog meča, trenutno su četvrti, ali sa istim brojem bodova, oba tima imaju po 25 bodova, s tim da Oulu ima za dva gola bolju gol razliku. Čini se ipak da je njihova forma u silaznoj putanji, na poslednjih šest utakmica imaju samo dve pobede, ali i tri poraza i jedan remi. Samo jedan bod su osvojili u dve prethodne runde, izgubili su od SJK-a, ali su osvojili bod protiv Helsinkija na svom terenu u nedelju. Zanimljivo je da je Oulu na svakom meču na strani ove sezone postigao barem gol, a na nekima je davao po dva.

Predlog

U prvom delu sezone Oulu je ubedljivo slavio protiv Hake sa 3:0. Dosta se promenilo od tada, sad je Haka u naletu i favorit je u ovom revanšu. Međutim, Oulu je tim sa odličnom kontrom koji igra napadački kako na svom terenu, tako i u gostima. Zato je naš predlog za ovaj duel finske lige igra gol-gol. Za GG koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.