Subota, 13/08 - Fudbal, Holandija, Eredivizija
13/08G.A. Eagles vs PSVDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
7 / 10 Ulog
11/08/2022 14:29
Posle plasmana u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona \'\'Filipsovci\'\' odlaze na gostovanje u Deventer. Meč sa Go Ahed Iglsima igra se u subotu u 18.30.
Go Ahed Igls

Ako postoji trenutak kada bi Iglsi mogli da iznenade PSV to je ovaj. Ne zbog kvalteta timova, gosti iz Ajndhovena su sigurno mnogo kvalitetniji, već zbog činjenice da \'\'Filipsovce\'\' već u četvrtak očekuje prvi od dva meča sezone, plej-of za plasman u Ligu šampiona i gostovanje Rendžersu na Ajbroks parku u Glazgovu. Go Ahed je u prvom kolu dođiveo poraz na gostovanju u Alkmaru sa 2:0, pa se ne može reći da im je raspored išao na ruku na startu sezone. Posle meča sa PSV-om sledi im gostovanje u Groningenu, pa će tek u četvrtom kolu, kada budu dočekali Spartu iz Roterdama, moći da kažu da su favoriti u nekoj utakmici. Prošlu sezonu su završili na 13. mestu što je solidan plasman, ali su bili samo dva boda iznad prvog tima koji je bio u zoni ispadanja.

PSV

Odličan početak sezone imaju vicešampioni Holandije. Posebno su dobar utisak ostavili u utakmici Super kupa sa Ajaksom u Amsterdamu koji su dobili sa čak 5:3. Uporedo s tim igrali su i u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a dvomeč sa Monakom rešili su u svoju korist tek nakon produžetaka u revanšu u Ajndhovenu. Meč u Kneževini završen je 1:1, u Holandiji su gosti imali pobedu u džepu i prolaz dalje sve do 88. minuta kada je izjednačio Gutijerez. Šok koji su dođiveli posle toga nisu preboleli, pa je PSV još jednim golom u produžecima, preko Luka de Jonga, stigao do trijumfa i dvomeča sa Rendžersom u plej-ofu. U prvom kolu prvenstva PSV je dosta lako pobedio Emen na svom terenu sa 4:1.

Predlog

Sigurno je da će gosti više razmipljati o utakmici u Glazgovu koja ih očekuje već u utorak. Plasman u Ligu šampiona doneo bi ogromnu finansijsku dobit \'\'Filipsovcima\'\', pa bi onda mogli mirno da napadnu titulu u Holandiji. Zato je ovaj meč šansa za \'\'Orlove\'\' da možda iznenade velikog favorita, što do sada nikad nisu uradili. Od 18 međusobnih duela PSV je dobio čak 17, a samo je jednom bilo nerešeno. Ipak, mogli bi Iglsi barem da postignu gol, ako ništa drugo, pa predlažemo igru gol-gol sa koeficijentom 1.79 u kladionici CircusBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.