Nedelja, 14/08 - Fudbal, Nemačka, Bundesliga
14/08Majnc 05 vs Union Berlin1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
11/08/2022 14:53
Po izdanjima u prvom kolu novog prvenstva okršaj Majnca i Union Berlina mogao bi se nazvati derbijem. Utakmica se igra u nedelju od 15.30.
Majnc

Dobra sezona je za ekipom Majnca i malo je falilo da obezbede i nastup u Evropi. To što nisu nije teško palo nikom u ovom gradu u Hesenu, pogotovo kada se uzme u obzir činjenica da su samo godinu ranije jedva obezbedili opstanak. U novo prvenstvo ušli su pojačani dvojcem iz Ajntrahta Da Kosta-Barkok, a stigao je i Fulđini iz francuskog Anđea. Bilo je i odlazaka, Musa Niakate je prešao u Notingem Forest, Sent Džast u lisabonski Sporting, a u Majncu više nisu ni Boetijus i Šteger. Ipak, Manjc je sezonu zapoečo pobedom, i to gostujućom. Slavili su u Bohumu 2:1, protiv tima koji ih je dva puta dobio prošle sezone u Bohumu, jednom u ligi i jednom u DFB kupu. Junak trijumfa bio je Nigerijac Onisivo, dvostruki strelac za Majnc.

Union Berlin

Ozbiljno se mora računati sa Berlincima i ove sezone. Tim koji je tek četvrtu godinu u eliti, a već iza sebe ima dva nizborena nastupa u Evropi, svakako zaslužuje respekt. Pose Lige konferencija Union je sada izborio Ligu Evrope, a nije bio daleko ni od Lige šampiona, samo jednu poziciju. Sada su, nama se čini, još jači. Stigao je sjajni napadač Sibačo iz Jang Bojsa, iz Sampdorije je došao Danac Morten Tornsbi, a iz Bohuma Miloš Pantović. Tu je i Dijego Leite iz Porta. Već protiv Herte u gradskom derbiju Sibačo se upisao u strelce, a pogodili su i Beker i Knoke. Bila je to četvrta uzastopna pobeda Uniona nad Hertom u gradskom derbiju Berlina. Prošle sezone su slavili tri puta, dva puta u Bundelsigi i jednom u Kupu, a sada su nastavili tamo gde su stali.

Predlog

Ispada da je Union ima mnogo više problema u prvom kolu DFB kupa sa Kemnicerom, četvrtoligašem, nego sa Hertom, ali to ništa ne mora da znači. Majnc je takođe pun samopouzdanja i trea očekivati dobar meč između dva tima koji su upisali pobede na startu nove sezone. U prošloj sezoni oba međusobna meča dobio je Union, pa nekako mislimo da će i sada pobediti. Za dvojku se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 3.25.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.