Nedelja, 14/08 - Fudbal, Norveška, Elitserija
14/08Jerv vs Lilestrem1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
12/08/2022 10:31
Posle ispadanja iz Evrope, ekipa Lilestrema može da se u potpunosti sada posveti domaćem prvenstvu i pokuša da ugrozi Molde. Meč kod Jerva igra se u nedelju u 18 časova.
Jerv

Domaćin se pomalo neočekivano našao u eliti i to tako što je bio najbolji u plej-ofu druge lige u prethodnoj sezoni, i kao treći tim prešao u Super ligu. Ipak, ekipa iz Grimštada se dobro snašla na početku, nije bila impresionirana timova poput Rozenborga, Bodea ili Moldea, i u svojoj debitantskoj sezoni osvajala bodove. Međutim, kako vreme odmiče Jerv sve teđe uspeva da izbegne poraz, a o pobedi i da ne govorimo. Trenutno su u seriji od pet uzastopnih poraza u prvenstvu, a pre par dana završili su nastup i u Kupu, pošto su na svom terenu posle produžetaka izgubili od Odd-a. Prethodni trijumf Jerv je upisao još početkom jula, kada su minimalnim rezultatom pobedili Havesund na svom stadionu. Sada su na pretposlednjem mestu sa samo 11 bodova, i ako žele da i naredne sezone igraju u eliti, moraće dobro da se potrude u preostalim mečevima jer im tim ispred njih beži sedam bodova.

Lilestrem

Veliko je pitanje da li je igranje u evropskim kvalifikacijama donelo nešto dobro Lilestremu, osim malo nabildovanog ličnog koeficijenta. Na kraju se nisu domogli grupne faze Lige konferencija, u trećem kolu ih je, posle dve pobede, eliminisao belgijaski Antverp, pa ostaju na ona dva trijumfa nad finskim SJK-om u drugoj rundi kvalifikacija. Dok su vojevali u Evropi malo su popustili u domaćem prvenstvu. Lidersku poziciju prepustili su Moldeu, koji ima pet bodova više, ali Lilestrem ima jedan zaostali meč, pa bi tu razliku mogao da svede na samo dva boda. Borba za titulu, dakle, nije izgubljena, ali Lilestrem mora da vodi računa i o Bode/Glimtu, koji za njima zaostaje samo tri boda, a dvostruki uzastopni šampion Norveške je baš u naletu.

Predlog

O kvalitetu ove dve ekipe ne treba trošiti reči, tačnije o razlici u kvalitetu. To se videlo i u prvom delu sezone kada je Lilestrem na svom terenu slavio sa 4:0. Tada je Lilestrem i bio u najboljoj formi, ali i sada, kada je daleko od nje, veliki je favorit protiv Jerva. Domaćin će učiniti sve da izbegne poraz, ali smatramo da bodove mora da traži u nekim drugim duelima. Predlažemo dvojku, a za nju se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 1.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.